Гочето: ЦСКА е правил множество обрати като гост

Гочето: ЦСКА е правил множество обрати като гост

Topsport.bg

07-08-2022, 15:00

Последният треньор, донесъл дубъл на ЦСКА през 1997 г. - Георги Василев, изрази оптимизъм за реванша срещу Сейнт Патрикс в Лигата на конференциите след изненадващата загуба с 0:1 в София. Пред "Новспорт" Гочето анализира представянето на "армейците" на Националния стадион.

"ЦСКА срещна доста сериозен противник със свой стил и облик - физиката и скоростта бяха на преден план. "Червените" владееха повече топката, но си личеше, че основният проблем е създаването на голови ситуации срещу стабилни опоненти. И все пак игрово ЦСКА беше една крачка по-напред от Сейнт Патрикс, макар и да не създаде кой знае какви положения, но и пред собствената врата не допусна нещо опасно. Като за турнирен сблъсък 0:0 изглеждаше нелош резултат.

Неприятното е, че на върха на коментарите остана грешката на Асен Дончев - момче, което се развива позитивно и сега ще трябва да се пребори и всичко да отшуми. Грешката си е грешка, липсва му и опит, но тя не е условие за генерални заключения. В Дончев има още много хляб и му желая да намери дух и характер, за да се пребори най-вече със себе си и да не му тежи.

Гарсес не успя да покаже головия си нюх, но "армейците" страдат от липсата на централен нападател каквато решаваща фигура имаха през последните години - за последно Кайседо. Не решиха засега въпроса с липсата му. Понарушена е цялостната стиковка - Йомов беше контузен дълго, Матей все още не е в познатата форма отпреди контузията, Иван Турицов не игра заради травма и десният фланг не беше толкова активен. Саша Илич все още налучква състава и има още много работа.

Все пак Василев вижда сили в 31-кратните шампиони за достигане на плейофа в ЛК. "Целта в реванша не е нереална - много често ЦСКА е правил обрати като гост. Не съм проследил статистиката, че българските отбори винаги отпадат след поражение вкъщи, но съм гледал "червените" да стават краен победител именно срещу отбори с англо-саксонски стил, оставяли са диря на Острова. Напълно реално е да успеят - при по-разумна игра, повече задържане на топката и флексибилитет пред вратата на ирландците плюс фигура, която да реализира евентуалните ситуации. Очаквам Сейнт Патрикс да тръгнат по-агресивно на собствен терен, ще искат да затвърдят аванса си и това ще е удобен момент за контраатака. ЦСКА разполага с бързи футболисти и може би ще имат повече пространства. Нужен ще е стабилен блок в защита - Кох вероятно ще се включи, дано и Турицов се възстанови. Саша Илич със сигурност ще гледа да укроти амбициите на противника и да използва бързината на своя страна. Видно е, че Назон и Бамба все още напипват пулса на отбора, а Линдсет показа самочувствие и загатна за възможностите си, заради които е взет, но е рано за оценки при тях", каза Гочето, който във вторник ще навърши 76.

Георги Василев не изключва двубоят на "Тала Стейдиъм" да влезе и в продължения. "От двете злини, да изберем по-малката - тоест минусът да се компенсира и ЦСКА да спечели в редовното време с поне един гол. А впоследствие и да продължи напред".

Източник: Topsport.bg

Последни новини