Гочето: ЦСКА ще е по-силен през пролетта

Гочето: ЦСКА ще е по-силен през пролетта

Topsport.bg

21-01-2022, 19:40

Бившият треньор на ЦСКА Георги Василев сподели мнението си за селекцията на тима. 

"В последните дни една от най-обсъжданите теми около ЦСКА е дали се бави селекцията, като определено се чуват критики към ръководството в тази насока. Моето мнение е, че проблемът не е толкова голям. Стойчо Младенов ясно показа, че има нужда от прибавяне на класа към отбора, но въпросът е дали може да се намерят толкова лесно търсените и правилните играчи.

Не бива да се рискува единствено с идеята да се демонстрира някаква активност на трансферния пазар, защото тогава вероятността от грешки е голяма. Още повече, че от привлечените през зимната пауза състезатели се очаква веднага да са готови да помогнат на тима, а в много случаи те се нуждаят от по-дълго време за адаптация. Армейците разполагат с достатъчен брой футболисти и може би самият треньор е преценил, че е по-добре да се концентрира върху това да им предаде своите идеи, отколкото да търси прибавяне на количество, което в много случаи не означава ширина в състава.

Все пак мисля, че има два поста, на които червените ще трябва да направят усилия да се подсилят. Това са позициите ляв защитник и разиграващ халф. Притеснително е, че Брадли Мазику отказа да преподпише договора си и ще си тръгне като свободен агент. Той е отличен футболист, който бе много полезен и в двете фази на играта. Проблемът е, че въпреки всички думи и обещания в много подобни случаи играчът не успява да е максимално ефективен. В последните месеци от престоя в даден отбор се появява момент на предпазливост и намаляване на риска от контузии. Мисълта вече е раздвоена, като съзнанието е на новото място. Възможно е да има и леко недоверие от страна на шефове, треньори и фенове. Именно поради тази причина в ЦСКА трябва да се опитат да осигурят качествен заместник на французина. Жеферсон бе привлечен за този пост, но той не се представи убедително и се справя далеч по-успешно в халфовата линия. Това ме кара да мисля, че той не е опция.

Другият невралгичен пост е този на плеймейкъра. Греъм Кери се справяше добре, но с оглед на изоставането в подготовката му и семейните проблеми е рисковано да се разчита само на него. Без да налагам мнението си, смятам, че добър ход ще бъде евентуален опит за връщането в тима на Тиаго Родригес, за когото стана ясно, че наскоро е станал свободен агент. Той се доказа на "Армията" и няма да има нужда от адаптация, а в същото време ще даде много опции на Стойчо Младенов, които са добре дошли за всеки наставник.

Лудогорец е по-активен на трансферния пазар, но тепърва ще се види доколко това ще им помогне през пролетта. В последните години разградчани винаги са привличали много играчи, плащали са сериозни суми за тях, но реално играта им не е това, което се очаква. Гледах мача с Висла Краков и макар да е само контрола, и то първа, се забелязват старите слабости. Отборът е далеч от стила, с който доминираше преди години, когато разполагаше с Марселиньо. По онова време те не изпускаха контрола през всичките 90 минути, играеха близо до наказателното поле на съперника и не му оставяха шансове. В момента са на приливи и отливи. Предвидими са и е много по-лесно за съперника им да се противопостави. ЦСКА показа, че не отстъпва в последния мач за годината и успя да победи. Смятам, че червените ще са по-силни през пролетта, защото Стойчо Младенов ще има необходимото време да проведе сам подготовката на тима. В Лудогорец продължават да са в етап на преход и това може да бъде използвано от армейците. Целта е напълно реална и постижима", коментира Гочето пред "Тема спорт".

Източник: Topsport.bg

Последни новини