Дават престижен пост на Станислав Манолев в Пирин (Благоевград)

Дават престижен пост на Станислав Манолев в Пирин (Благоевград)

Topsport.bg

24-05-2022, 09:06

Прекратилият кариерата си Станислав Манолев ще остане в Пирин. Нещо повече - той ще заеме прстижна длъжност при "орлетата". Бившият национал ще се води президент на клуба, твърди "Тема Спорт". Нещата между него и собственика на "орлетата" Пол Белогур вече са уточнени. Манолев ще работи в тясно сътрудничество с бившия си съотборник Светослав Дяков. Бившият капитан на Лудогорец също сложи край на кариерата си. Двамата изиграха последния си двубой при домакинското поражение с 3:5 от Ботев (Враца). От клуба им бяха организирали подобаващо изпращане.

Още от пролетния дял Дяков е и технически директор на Пирин. Той вече работи по селекцията на тима. Благоевградчани обявиха, че се разделят с крилата Антон Карачанаков и Спас Георгиев. Те обаче ще запазят двама от асовете си - Николай Бодуров и Петър Занев, които са юноши на клуба. Именно около тях ще бъде граден съставът за следващата кампания. Той ще е значително подмалден.

В последния кръг Пирин използва доста собствени кадри. В стартовата единайсеторка започнаха юношите Илиан Костов (17 години) и Мариян Вангелов (19 години). В 11-ата минута, когато Станислав Манолев беше заменен, в игра се появи Васил Христов, който в края на полувремето дори вкара гол за 2:2. Христов е на 17 години и е част от състава на Пирин, който играе в Елитната група.

През второто полувреме влязоха още трима играчи от школата на "орлетата" - Ивайло Тодоров, Николай Николов и Лазар Еринин. На тях ще се разчита през новата кампания.

Източник: Topsport.bg

Последни новини