Дамбраускас: Трябваше ни Сотириу, за да запълним дупката

Дамбраускас: Трябваше ни Сотириу, за да запълним дупката

Novsport

07-02-2021, 14:58

 Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори пред медиите на пресконференцията при представянето на новото попълнение в тима – кипърския нападател Пиерос Сотириу. Наставникът на разградчани обясни как се е стигнало до привличането на тарана. Дамбраускас бе категоричен, че Лудогорец има много добро скаутско звено, което непрестанно работи върху селекцията.

„Щастлив съм да представя Пиерос Сотириу. Клубът имаше проблеми с контузени футболисти като Ману и Марин, които не могат да се впишат в тренировъчния процес. На Лудгорец му трябваше точно такъв нападател, който да запълни дупката. Пиерос не се нуждае от представяне. Има изключителен опит в отборите, в които е играл. Освен това е и кипърски национал. Със сигурност ще радва феновете на Лудогорец с представянето си в следващите мачове“, сподели Дамбраускас.  

„Смятам, че проведохме един много добър лагер в Турция. Играхме срещу големи отбори. Смятам, че това са няколко много добри стъпки за клуба. По принцип подготовка не свършва с лагера в Турция. Трябва да се усъвършенстваме всеки ден. Предпочитам да не говоря за Етър, а за първия ни мач за Купата срещу Спортист Своге. Всеки отбор заслужава уважение. Аз не мисля за далечното бъдеще, а по-скоро до два-три дни. Не желая да говоря за мача с Етър“, добави той.  

„Какво мога да кажа за базата? Всеки футболист или треньор трябва да е доволен, ако има такива условия за подготовка. През 2017 година бях тук с Жалгирис и още тогава видях какви са намеренията на хората тук. Сега виждам, че всичко е направено по много добър начин. Вярвам, че ние ще използваме добрите условия, за да постигнем резултатите, за които се борим“.

„Сотириу през последните месеци е сменил няколко етапа на подготовка. Около една седмица не е тренирал въобще. Бил е на подготовка с Астана и е изиграл две контроли. Той тренира индивидуално, ще започне от утре с отбора. Кога ще играе зависи от представянето му в тренировъчния процес“.

„Винаги съм казвал, че не обичам да коментирам слухове или писания в медиите, които спрягат различни имена за Лудогорец. Селекцията е дълъг и отворен процес. Лудогорец има много добро скаутско звено, което си върши идеално работата и работи непрестанно по селекцията. Новите наши попълнения трябва да бъдат наистина класни и да допринесат за по-доброто представяне на отбора като цяло“, каза още треньорът на Лудогорец.

Източник: Novsport

Последни новини