Дани Ганчев за стадиона: Ако няма външни фактори, всичко е в наши ръце! Готови сме да строим през пролетта на 2023 година

Дани Ганчев за стадиона: Ако няма външни фактори, всичко е в наши ръце! Готови сме да строим през пролетта на 2023 година

Topsport.bg

11-11-2022, 16:02

Ако няма външни фактори, които да пречат, ЦСКА е готов да започне да строи новия си стадион още през пролетта. Това каза пред клубния сайт собственикът на "армейците" - Данаил Ганчев.

Ето думите му:

"За да преминем на друго ниво във всеки един аспект, маркетинг, спортно-технически, комуникация, трябва да имаме нов стадион. От самото начало имахме два основни приоритета. Първият беше връщането на емблемата у дома, той беше най-основен. Вторият е изграждането на модерен стадион и обновяване на базата в Панчарево. В последната година се направиха определени крачки към стартирането на това, нашето желание да бъде сбъднато. Не само на нас, а и на феновете. Да има нов стадион, където нашите деца да израснат. Да остане за поколения напред. Не е само за клуба. То е и за самата Столична община.

Никога не сме имали желание да бавим нещата. Бавенето за вземане на разрешително за строеж не е добре за нас. Ако бяхме започнали преди 2-3 години, стадионът щеше да е по-евтин с около 30-40 процента. Причините са много. Бюджетът сега ще е по-голям. Инвестираме доста средства в проектиране, проучвания, консултации. Много хора в момента сигурно смятат, че нищо не се извършва. Точно обратното е. Работата, свързана с идейния проект, набляга най-вече на малките и големи детайли относно всеки един аспект по проекта. Работим всяка седмица с различните специалисти. За да може максимално бързо да постигнем изработката на идеен проект. И съответно продължаването му в технически такъв. Нужно е за входиране пред различните институции. Трябва да отговорим на абсолютно всички правни и юридически казуси преди получаването на разрешително за строеж.

Основните ни изисквания към специалистите бяха стадионът да бъде максимално интегриран в парковата среда. Да използва възобновяеми източници на енергия. Да е максимално екоустроен.

За нас никога не е имало значение под каква форма ще си партнираме с държавата и най-вече със спортното министерство относно стадиона. Дали ще е смесено дружество или с отстъпено право на строеж, за нас няма абсолютно никакво значение. Но като инвеститор, който не желае държавата да вкара нито лев в изграждането на съоръжението, сме готови на абсолютно всичко. Водим се изцяло от тях, те са собствениците на имота. Уверявам всички, че от наша страна вървим по план. Ако няма външни фактори, всичко е в наши ръце. Готови сме да започнем строителството още през пролетта на 2023 година".

Източник: Topsport.bg

Последни новини