Два варианта за рефер на сблъсъка между ЦСКА и Лудогорец

Два варианта за рефер на сблъсъка между ЦСКА и Лудогорец

Topsport.bg

24-04-2023, 23:03

Най-добрият български арбитър Георги Кабаков най-вероятно ще бъде избран да ръководи дербито на 28-ия кръг в Първа лига между ЦСКА и Лудогорец. Очаква се решението да бъде официализирано в сряда от Съдийската комисия към БФС. Двубоят на "Българска армия" е в неделя от 20:15 часа и може да даде много отговори в битката за шампионската титла. Интересно е, че рефер №1 у нас свири и първия сблъсък между двата тима през сезона на 10 октомври в Разград.

Тогава орлите спечелиха с 2:1, но от "Армията" имаха сериозни претенции към отсъжданията на Кабаков и дори собственикът им Гриша Ганчев публикува в социалните мрежи видео от две спорни ситуации - игра с ръка на Нонато в наказателното поле и задържане на бразилеца срещу Шагоян отново в пеналта на зелените. И двете случки обаче бяха подминати от 37-годишния пловдивчанин, както и от ВАР арбитъра в тази среща Ивайло Стоянов-Сватбата.

След споменатия сблъсък в Разград Кабаков е ръководил по един мач на ЦСКА и Лудогорец. Свири срещата между армейците и ФК ЦСКА 1948 Сф в Бистрица, завършила 1:0 в полза на състава на Саша Илич. Преди това пък бе главен рефер на нулевото равенство между Левски и орлите на "Герена".

Вариант да надува свирката на "Армията" е и Валентин Железов, пише "Тема спорт". Бургазлията ръководи пловдивското дерби през пролетта, а през миналия сезон свири именно мача ЦСКА - Лудогорец, спечелен с 1:0 от червените. Реферът не получи наряд за главен съдия в изминалия кръг в Първа и Втора лига.

Източник: Topsport.bg

Последни новини