Две нули за Ботев (Враца) и Арда, ВАР спаси кърджалии от поражение

Две нули за Ботев (Враца) и Арда, ВАР спаси кърджалии от поражение

Topsport.bg

09-10-2022, 19:45

Ботев (Враца) и Арда завършиха наравно 0:0 в двубой от 13-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Христо Ботев".

След равностойно първо полувреме, в което отмениха гол на домакините заради спорна засада, в крайна сметка двата отбора не успяха да разпечатат вратите на Красимир Костов и Анатолий Господинов.

Така Ботев (Враца) вече има 11 точки на 11-ото място в класирането на първенството, с една повече е 10-ия Берое. Арда е на 7-а позиция с 21 пункта.

Двубоят започна отлично за врачани, които можеха да поведат в резултата още във втората минута. Тогава отлично разиграване направиха Даниел Генов и Браян Переа. Последният проби отляво и пусна успоредна на голлинията топка, която обаче Мирослав Маринов не успя да засече.

В 24-ата минута пък Адра отговори с пропуск на Ласана Н'диайе. Футболистът шутира от непосредствена близост до вратата, пращайки топката над напречната греда.

В 31-вата минута дойде най-спорната ситуация в мача. Даниел Генов прати топката във вратата след центриране отдясно. Ситуацията бе разглеждана от ВАР доста време и в крайна сметка съдията Радослав Гидженов реши, че гол няма. Така първото полувреме завърши без попадения.

През втората част равностойната игра продължи и двата отбора така и не успяваха да намерят път до вратите на Красимир Костов и Анатолий Господинов.

В 57-ата минута Антонио Георгиев се възползва от свободното пространство пред себе си и стреля, но право в ръцете на Анатоли Господинов.

Последваха минити, в които двата отбора често накъсваха играта с нарушения основно в средата на терена и сякаш печелеха време задружно да изчакат срещата да приключи.

В 88-ата минута Том стреля с глава след центриране от корнер, но ударът му профуча над напречната греда.

Източник: Topsport.bg

Последни новини