Девет мача в събота от Югозападната Трета лига

Девет мача в събота от Югозападната Трета лига

Novsport

04-03-2021, 22:57

Нови девет мача ще се изиграят по терените на Югозападна България в събота от 20-ия кръг на Югозападната Трета лига.

С най-голям интерес се очаква срещата на стадион „Бончук“ между отбори от съседните два града – Кюстендил и Марек от Дупница.

„Това е едно от големите дербита в България между представителните тимове на двата града. В игра се завръща Кирил Вълов, изтече наказанието и на Джейхан Зайденов.Всички налични футболисти са на мое разположение. Чака ни много труден двубой. Излизаме с респект към отбора на Марек, но не и със страх. Напротив-напълно мобилизирани, знаейки цената на този двубой. Излизаме за победа за да затвърдим мнението сред футболната общественост, че сме достойния отбор за първото място и да се отдалечим още повече от поне един от конкурентите за челото на таблицата. Нека по-класния отбор да победи, надявам се това да бъде ФК Кюстендил”, сподели Николай Николов-Чезето - треньор на ФК Кюстендил.

Отборът на домакините ще излезе с най-доброто, с което разполага в момента. Ще търси победа на всяка цена, за да размени мястото си с отбора на ФК Кюстендил. Както е известно, през есента мачът завърши наравно в Кюстендил. Очаква се този път възпитаниците на Светльо Георгиев да изпълнят поставената от ръководството задача, а тя е победа в този дерби мач.

На стадиона в Чепинци местния Левски ще приеме Оборище Панагюрище. В отбора на домакините няма да играе наказания Никола Ковачев, а на гостите -  Даниел Васев. Няма да бъде на разположение на наставника на Левски контузения Обаси. Под въпрос заради неизлекувани травми са Любомир Любенов и капитана Иван Милков.

„Независимо от всичко организацията ни е да спечелим този двубой и да се озовем колкото може по-нагоре, далеч от опасната зона”, сподели президента на ФК Левски Георги Милков. Президентът на Оборище Панагюрище Илия Анчев заяви, че нагласата им е за пълен успех, познават много добре играта на домакините. Единственото им притеснение е само лошия терен. 

Мачът Гранит-Беласица ще се играе на стадиона във Владая. Както е известно, апелативната комисия на ЗС на БФС е уважила молбата на ФК Гранит за опрощаване на част от наказанието – лишаване от домакинство – и при това положение ще приемат петричкия тим на свой  терен.

Отборът на Гранит заема 15-тото незавидно място само с 13 точки и за да се отдалечи от опасната зона трябва да направи всичко възможно да не загуби този двубой. Както е известно, футболистите на Беласица изиграха много силен мач в изминалия понеделник на стадион Лаута срещу Локомотив Пловдив и независимо от загубата благодарение на съдията Васил Минев, футболната общественост в България видя, че петричките футболисти с нищо не отстъпваха на домакините и загубиха заради неадекватното съдийство на Васил Минев.

Всички в петричкия клуб са с нагласа да покажат същата игра, както на Лаута, и да докажат, че мястото им в следващото първенство е в професионалната втора група. Заниманията си наставникът на петричкия тим Саша Симонович проведе на помощното игрище на НСБ Цар Самуил. Не тренираха оперираният Божидар Янков и невъзстановеният от контузия Тони Костадинов.

На пълни обороти се готви вече Симеон Бояджиев, чието отсъствие се почувства много осезателно в досега изиграните без него срещи. Всичко друго освен победа срещу отбора на Гранит Владая е провал за Беласица. Комитите са повече от сигурни, че ще се завърна с пълен успех от Владая и да се утвърдят на върха на таблицата. Отборът на домакините са с доста променен състав от есента. Със сигурност ще се опълчат докрай срещу единия от лидерите в групата – Беласица Петрич.

На стадион Свети Петър в Банско ще се срещнат отборите на едноименния тим и Ботев Ихтиман. В отбора на домакините няма да вземе участие контузения Боби Хазуров. Георги Иванов от треньорския щаб на клуба се надява на повече късмет и да излязат на терена с хъс за победа и да спечелят трите точки, съхранявайки надеждите за оцеляване в групата. Наставникът на Ботев Валери Свиленов сподели, че при добър терен и реално съдийство няма как да загубят от отбора на Банско.

На градския стадион В Гоце Делчев ще се срещнат отборите на местния Пирин и този на Разлог. В отбора на домакините няма да бъде на разположение на наставника си наказания Лъчезар Дафков. Двата тима са съседи в таблицата- Пирин Гоце Делчев на 8-мо място с 26 точки, а Пирин Разлог – на 10-то място с 25 точки. Всичко това предвещава оспорван двубой.

В Етрополе местния Чавдар ще домакинства на Сливнишки герой Сливница. В отбора на гостите няма да играе наказания за два мача Петър Малинов-младши. Наставникът им Петър Малинов - старши сподели, че във всеки мач излизат за трите точки, така ще бъде и в събота. Красимир Стоев-старши треньор на Чавдар Етрополе, заяви ,че няма да може да разчита на контузения Николай Григоров. „Излизаме за спечелване на трите точки”, допълни Краси Стоев.

В Самоков местния Рилски спортист приема на стадион Искър Балкан Ботевград. Отборът на гостите е в подем. Вече са 9-ти с 25 точки, а домакините – 12 –ти с 21 точки. Старши треньорът на гостуващия тим Иван Редовски заяви, че излиза за победа, и да продължат с отличния си старт, който правят до момента през пролетния полусезон.

На градския стадион В Кресна местния Перун ще приеме един от лидерите в групата – Вихрен Сандански. Наставникът на домакините Благовест Ангелов сподели,  че няма да може да разчита на контузения Даниел Марков и Атанас Топалов  и Станимир Благоев поради служебна заетост и на наказания Петър Добринков. Радващото е, че капитана Десислав Токов тренира вече на пълни обороти и ще бъде на линия за този двубой. „Излизаме да спечелим поне точка срещу един от лидерите в групата – Вихрен Сандански. Очаква ни много тежък двубой”, допълни Благовест Ангелов. Футболистите на Вихрен от понеделник са с нов старши треньор – Петър Златинов. Той проведе всички занимания на градския стадион и стяга отбора си за успешен дебют. Само при победа запазват шансовете си за атакуване на първото място.

В Кюстендил 17-тия във временното класиране отбор на Велбъжд с 12 точки ще домакинства на 13-тия с 20 точки Надежда Доброславци. Футболистите на домакините обещават да изиграят най-добрия си мач от началото на пролетния дял на първенството, да спечелят трите точки и да се измъкнат от опасната зона.

Източник: Novsport

Последни новини