Десет от Славия се пропукаха в края за хикс с ФК ЦСКА 1948

Десет от Славия се пропукаха в края за хикс с ФК ЦСКА 1948

Topsport.bg

11-12-2021, 16:17

ФК ЦСКА 1948 и Славия завършиха наравно 1:1 в мач от efbet Лига. Двата тима се бориха с лошия терен на стадиона в Бистрица, но въпреки това успяха да изиграят интересен сблъсък.

"Белите" рано-рано останаха с човек по-малко заради нарушение на Светослав Вуцов извън наказателното поле и това даде много различен тласък на срещата.

ТОПСПОРТ проследи мача на живо:

Двата тима започнаха предпазливо с оглед състоянието на терена. В седмата минута Марин атакува центрирана топка на далечната греда, но не успя да я насочи.

в 16-ата Галин Иванов разочарова с посредствено центриране от пряк свобооден удар.

Минута по-късно Славия откри резултата в Бистрица. Иван Минчев изскочи от втора позиция и мигновено шутира избита топка след бърза контра атака. Ударът му беше безпощаден и не остави никакви шансове на вратаря на домакините.

В 24-ата минута "белите" останаха с човек по-малко. Светослав Вуцов извърши нарушение срещу останалия очи в очи с него Георги Русев и Волен Чинков го изгони. След ВАР стана ясно, че няма да има дузпа и младокът ще получи червен картон, като първоначално съдията му извади жълт и посочи бялата точка.

До края на полувремето домакините натиснаха, но не успяха да създадат положения пред ветерана Георги Петков, който се появи в игра.

През втората част мачът се накъса. В 75-ата минута гол на ФК ЦСКА 1948 беше отменен. Ситуацита беше разгледана с ВАР. Йосков комбинира с Денислав Ангелов, който отблизо нямаше проблеми да вкара. Първоначално решението беше за засада, но повторенията показаха, че такава няма. ВАР обаче показа, че е имало игра с ръка на Йосков.

В 82-ата мощен шут на Чочев разтресе гредата на Славия, за да се стигне до 90-ата, когато Добрев беше най-съобразителен в купа от играчи в наказателното поле, изстрелът му мина между краката на Георги Петков, който с отчаяна намеса извади топката. Тя обаче вече беше минала голлинята.

Така след това равенство ФК ЦСКА 1948 e на десето място с 19 точки, а Славия заема петата позиция с актив от 29 т.

Източник: Topsport.bg

Последни новини