Десподов: Лудогорец показва сериозен характер

Десподов: Лудогорец показва сериозен характер

Topsport.bg

03-05-2023, 23:07

Капитанът на Лудогорец Кирил Десподов продължава да демонстрира силна форма, след като днес подаде и за двата гола за успеха с 2:1 над Берое. С тези три точки разградчани си гарантират 1-ата позиция поне още един кръг. Но трябваше да се потрудят доста, особено след като изоставаха с 0:1 след 41 минути игра.

"Труден мач за нас, отново допуснахме гол след наша грешка. Трябваше да догонваме в резултата. Радостно е, че успяхме да обърнем резултата в наша полза. Иначе ако не бяхме успели да вкараме този гол преди края на първото полувреме със сигурност ни очакваше много по-тежко второ. Имаше и умора, но с оглед на ситуацията, нормално. Мисля, че изиграхме един добър мач, само трябва да изчистим някои грешки, които треньорът ще ни каже като направи анализ. Мисля, че всичко друго беше на ниво", заяви Десподов.

Той беше попитан дали е имало подценяване на отбора на Берое. "Не мисля така. В самата игра, която показахме, не мисля да сме дали индикации, че сме подценили противника. Просто отборът на Берое се беше затворил много добре и знаехме какво ни очаква. Знаете, в неделя беше тежък мача с ЦСКА, след това имахме тежко пътуване обратно. Горе-долу имахме ден и половина да се възстановим и трябваше да играем днес този мач. Отдавам го и на умората".

"Аз мисля, че отборът има доста сериозен характер и е много важно, много добре за нас, че не се отказваме дори и да ни вкарат гол. Няма значение срещу кого играем, ние даваме максимума от себе си и е радостно, че обръщаме мачовете. Но това е нож с две остриета, защото някой път може и да не обърнеш мача и тогава губиш едни точки, които са ценни".

Накрая Десподов трябваше да отговори на питане дали случилото се на стадион "Българска армия" по време на дербито с ЦСКА, както и медийните престрелки между двата клуба са му повлияли по някакъв начин. Но той отхвърли подобни предположения. "Не ми е оказало влияние. Всеки има право да си изказва мнението. Аз съм професионалист, футболист. Разправям се единствено на терена, а има хора, които се разправят извън терена, по медиите, да дават интервюта, да се тупат в гърдите. Аз си върша моята работа на терена и не мисля да влизам в някакви безсмислени дискусии".

Източник: Topsport.bg

Последни новини