Детски футболен турнир в памет на Туньо се проведе във Велико Търново

Детски футболен турнир в памет на Туньо се проведе във Велико Търново

Topsport.bg

13-02-2022, 17:11

С детски футболен турнир Велико Търново почете паметта на легендарния защитник Трифон Иванов, пише sport-vt.com. Днес се навършват 6 години от кончината на един от най-обичаните български футболисти.

Да почетат паметта на Туньо дойдоха неговата майка леля Маринка, зам.-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев, председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, секретарят Игор Бакьов, Павлин Генчев, директорът на ОП "Спортни имоти" Петко Павлов и десетки великотърновци, стотици млади футболисти. Оформен бе паметен кът, пред който бяха положени венци и цветя.

Детският турнир бе на терена, който носи името на Трифон Иванов. Едни срещу други играха 6 отбора - два от школата на Етър, Болярчета, Локомотив (ГО) и Ботев (Дебелец), както и момичета от школата на "виолетовите". Организатори бяха Общината, Общинско предприятие "Спортни имоти и прояви", Етър и Зоналният съвет на БФС.

"Турнирът няма състезателен характер, всеки от вас ще получи паметен медал за участието си. Помнете кой беше Трифон Иванов и споделяйте на приятелите си да взимат пример от него на футболния терен", посъветва младите футболисти Петко Павлов.

"Бъдете упорити във всяко едно отношение и ще постигнете много. Един път може да загубите, после два пъти ще спечелите, но важното е да сте упорити", обърна се към децата майката на Трифон - леля Маринка.

"Мечтата на Трифон беше да има последователи, и то много. От всички все някой ще постигне това, което той направи във футбола. Като ги гледам, спомням си как и ние като негови родители с моя съпруг сме ходили да го подкрепяме. Без подкрепа не може, най-важното е подкрепата да родителя да ги карат да бъдат упорити. Вечна му памет, дано гледа отнякъде и да ни прощава, особено на мен...", сподели с огромно вълнение майката на Трифон Иванов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини