Деян Лозев: Ще бъде голям по­дарък за града, ако елиминира­ме ЦСКА

Деян Лозев: Ще бъде голям по­дарък за града, ако елиминира­ме ЦСКА

Novsport

05-12-2019, 11:15

Крилото на Арда Деян Лозев (26 г.) даде интервю за "Тема Спорт" преди двубоите с ЦСКА за купата и първенството през тази седмица. Хасковлията говори за двете битки с армейците и работата със Стамен Белчев, който му е бил треньор на 4 пъти. Преди 2 месеца Лозев получи и дебютна повиквателна за националния отбор - за евроквалификациите с Черна гора и Англия, макар и да не записа участие.

Лозев се наложи като основна фигура в Арда, след като беше привлечен през лятото на 2018-а. Той е използван най-често по десния фланг на атаката, като се отличава с бързина, дрибъл и усет към извеждащите подавания. В елита този сезон е записал 17 мача, 1 гол и 5 асистенции.

Деяне, смяташ ли, че можете да спрете ЦСКА и за купата, и в първенството?

-Да, защо не. За купата излизаме с целта да ги отстраним. Всеки футболист трябва да обича тези мачове. Смятам, че особено пред нашата публика в Кърджали е необходимо да играем на върха на възможностите си. Ще бъде голям подарък за града, ако елиминираме ЦСКА.

В първия ви двубой с тях през сезона паднахте с 2:3, сега отново ли ще подходите офанзивно?

- Онзи мач беше на "Армията" и нямаше какво да губим. Сега ще е съвсем различно. Тогава сезонът тъкмо започваше, а ние бяхме напълно нов отбор. В изминалия период обаче се сработихме, вече се разбираме по-добре на терена и смятам, че ще ги затрудним доста повече.

Тогава ти асистира за гола на Ради Василев за 1:1...

- Това не е от голямо значение, важното е след мача да сме доволни.

Какви са впечатленията mu от ЦСКА? Има ли нещо конкретно, за което трябва да внимавате?

- Разбира се, набелязали сме силните и слабите им страни, но ги коментираме само вътре в отбора. ЦСКА е много добър и опасен тим. Има доста играчи, които могат да се разпишат, така че трябва да сме много внимателни с всички. Смятам обаче, че сме способни да постигнем успех, ако запазим концентрация през цялата среща.

Тренирате ли дузпи?

- Готови сме за всякакви варианти - без значение дали играем 90 или 120 минути, или пък се стигне до изпълнение на дузпи. Вярваме, че можем да отстраним ЦСКА.

Кое свое качество би определил като най-силно - бързината, дрибъла или нещо друго?

- О, не, това е работа на треньора да каже. Не мога да си давам сам оценки. Просто се старая винаги да играя на върха на възможностите си.

На коя позиция предпочиташ да играеш - крило или бек?

-Аз съм флангови футболист и няма голямо значение дали съм крило или краен бранител. Напоследък по-често играя в атака, но няма проблем и да съм с по-дефанзивни функции.

Когато получи повиквателната от националния отбор, Стамен Белчев заяви, че заслужено си стигнал до селекцията. Тогава той каза, че си отбелязал много сериозно израстване - на какво се дължи то?

- На страшно много труд както в редовните тренировки, така и с допълнителни занимания. Няма друг ключ, освен да си постоянен в работата си. Благодаря на треньора за оценката, надявам се, че ще продължа да я защитавам през целия сезон.

Как прие повиквателната?

- Първо, като разбрах, бях малко шокиран и едва след това се зарадвах. Много съм щастлив, че трудът ми през годините се отплати по този начин. Надявам се през 2020-а отново да заслужа повиквателна.

Преди настоящия шампионат ти имаше скромен опит в елита - един сезон с Хасково (2014/15 г.), в който изпаднахте. През останалото време си играл във Втора лига. Имало ли е момент, в който ти се е искало да се откажеш?

- Пътят ми във футбола не е бил гладък, но не се е стигало чак дотам да мисля за отказване. Винаги съм искал да успея и се радвам, че отново играя в елита и дори стигнах до националния отбор.

Разкажи повече за първите си стъпки във футбола...

- Започнах да играя първо в школата на родния Хасково. Като юноша бях също и в Сливен и за кратко в Берое. После преминах в Любимец (б.р. -през 2011 г.), където започнах да играя и в професионалния футбол във Втора лига. След това преминах през Хасково, Дунав и Поморие, преди да подпиша с Арда.

От колко време се познавате със Стамен Белчев?

- Много отдавна. Той ми беше треньор още като дете в Хасково. После ме привлече в Любимец, оттам отидохме пак в Хасково и сега сме в Арда. Така на практика сме за четвърти път в един отбор с него. С Белчев се работи доста добре, удоволствие е да ми бъде треньор.

Източник: Novsport

Последни новини