Джоузеф Диксън не е водил разговори с българските институции за "Герена"

Джоузеф Диксън не е водил разговори с българските институции за

Topsport.bg

11-06-2021, 21:31

Кандидатът за собственик на Левски - Джоузеф Диксън, не е водил разговори с българските институции за инвестиции в стадион "Георги Аспарухов", обяви bTV. Англичанинът вчера обяви, че документите за концесия вече се подготвят.

Диксън обяви, че вече е започнал преговори за вложение в обекта, но отказа да конкретизира с кого е разговарял. 

"Не е подходящо да обсъждам имена и институции и къде съм ходил. Представям модел, който е успешен модел в цяла Европа", каза британецът вчера на пресконференция. 

Стадион "Георги Аспарухов" е собственост на областната управа на София. След запитване на bTV оттам заявиха, че не са водили разговори с Диксън. За евентуална концесия препратиха към спортното министерство.

Оттам обявиха, че Диксън не е искал среща.

"В ММС не са постъпвали документи, които да касаят евентуална концесия на стадион "Георги Аспарухов", гласи становището.

От Столична община също отрекоха да имат отношения с Диксън. "Лице на име Джоузеф Диксън не е търсил и не е влизал в контакт нито с управата на Столична община, нито с главния архитект на София Здравко Здравков.

По-рано днес членът на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев заяви, че лично той не е виждал банкови гаранции от Джоузеф.

Източник: Topsport.bg

Последни новини