Добрата стара Славия развали празника на Спартак (Варна), автогол в края попари "соколите"

Добрата стара Славия развали празника на Спартак (Варна), автогол в края попари

Topsport.bg

11-07-2022, 20:35

Славия стартира с победа новия сезон в българския футболен елит. "Белите" надвиха с 1:0 Спартак (Варна) в морската ни столица, като по този начин развалиха празника на "соколите", отбелязали по подобаващ начин завръщането си при най-добрите след близо 13 години на мъчително очакване.

За ужас на хилядите по трибуните, спартаковци допуснаха поражение по доста неприятен начин - злощастен автогол в последната минута. Бившият защитник на вечния враг Черно море - Сами Ел Наби застана на пътя на топката, отбила се в гредата и безпомощно изгледа как неволно дарява трите точки на противника. Ако трябва да сме обективни, гостите от Славия имаха и по-чистите положения в срещата, ала младият Иван Дичевски отчайваше столичани с отлични намеси.

Домакините от Спартак стартираха повече от ентусиазирано с оглед пълните трибуни на клубния стадион. Завръщането сред най-добрите можеше да стартира и с ранно попадение, ако във втората минута пробивът на Лиандро Мартис беше завършил с подобаващ удар.

Отговорът на Славия беше факт в 6-ата минута. Звездата на столичани Радослав Кирилов направи едно от обичайните си влизания от фланга, което беше белязано и от техничен изстрел в далечния ъгъл. Националът на България не намери целта.

Новият централен нападател на Славия - Ахмед Ахмедов демонстрира, че бързо ще иска да открие головата си сметка за "белите". В 11-ата минута таранът се възползва от лошо изчистена топка и моментално шутира от границата на наказателното поле, като кълбото профуча малко над горната греда.

Вратарят на Спартак (Варна) - Иван Дичесвски трябваше да се намесва решително в 19-ата минута. Бившият страж на Черно море беше покрил добре своя ъгъл и блокира нов силен рейд на Кирилов, приключил с шут от почти нулев ъгъл.

"Соколите" демонстрираха, че ще дебнат за шанс от всяка една ситуация, като в 22-ата Руслан Черенко стреля опасно от фаул, но Светльо Вуцов внимаваше достатъчно добре и отрази подобаващо.

Тони Тасев реши да опита един от специалитетите си - изненадващ шут от далечна дистанция, в който имаше доста логика с настъпването на 30-ата минута. Силният удар обаче премина над напречния стълб на варненци.

Спартак (Варна) беше отборът, който по-често играеше с топката, но сякаш всичко по-интересно в офанзивните им планове приключваше някъде около 30-40 метра от голлинията на Вуцов. В 39-ата минута Митев опита да промени статуквото, но и той без успех.

След почти триминутно разиграване от отбора на Славия, атаката на "белите" се изостри с центриране на Людовик Соарес към Ахмедов. Дошлият от ЦСКА голаджия отигра с глава от трудно положения, но кълбото полетя към долния десен ъгъл на Дичевски. Вратарят на домакините се протегна максимално и изби с ефектно с една ръка.

Капитанът на Спартак (Варна) - Янчо Андреев имаше възможността да завършва първата голова опасност за втората част. Опитният халф се оказа непокрит на втора греда, но мощното му воле не намери заветната цел.

Славия изпълни заучено статично положение, което в 67-ата можеше да се превърне в гол. Радослав Кирилов стоеше сам на границата на наказателното поле, но техничният му изстрел по земя не можа да премина през купа от играчи и от двата отбора.

Неприятности сполетяха треньорския щаб на домакините, след като в 75-ата минута Велислав Боев показа с ясен знак, че е получил травма, която не му дава да продължи участието си в мача. Така на негово място се появи новото попълнение Проспер Менди.

Славия пропиля най-изгодното си положение в 88-ата минута на мача. След фаул на Даниел Начев, "белите" получиха пряк свободен удар на границата на наказателното поле. Завърналият се в клуба Галин Иванов отправи силен изстрел през стената, който изненада и Дичевски, но стражът на Спартак за кой ли път действа повече от убедително.

Добрата, стара Славия отново демонстрира умението си да печели по драматичен начин в последните минути. Двубоят във Варна спокойно си вървеше към 0:0, когато "соколите" допуснаха груба грешка при прегрупирането си в отбрана. Това остави напълно непокрит Томбак, който след отлично поет дълъг пас остана са срещу Дичевски. От индивидуалната битка между юношите на Черно море победител нямаше, но топката се отби в гредата и за ужас на притичалия Сами Ел Анаби се удари в тялото му и влетя в мрежата за крайното и неочаквано 0:1.

В следващия кръг на Спартак (Варна) предстои тежко изпитание - визита на Левски. Славия пък ще остане още седмица в морската ни столица, защото на "белите" предстои гостуване и на Черно море.

Източник: Topsport.bg

Последни новини