Добрин Гьонов: Футболистите минават на пълен работен ден за тяхно добро

Добрин Гьонов: Футболистите минават на пълен работен ден за тяхно добро

Novsport

29-12-2020, 18:57

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов призна, че в клуба ще приложат нов подход, при който футболистите ще бъдат заедно на лагер на пълен работен ден от 9 до 18 часа. Това ще се случва целогодишно и целта е да се изграждат и развиват самите играчи.

Добрин Гьонов даде интервю за "Дарик радио" , в което разясни подробности по инициативата на ръководството на клуба.

„Искаме да ангажираме футболистите да работят целодневно. Всеки ден в 9 часа ще пристигат в базата и ще си тръгват в 18 часа. През този работен ден треньорите ще преценят колко ще се тренира, кога ще има видео, кога ще се работи индивидуално или други активности. Трябва да бъде уплътнен техният ден. Целта е да се изграждат и развиват нашите футболисти. Като цяло ръководството искахме да засилим режима в отбора. От идея на идeя стигнахме до това. Гледахме западноевропейски модели и това е вариант, в който футболистите трябва да бъдат задължени да не използват свободното си време да ходят по моловете и други развлечения, а напротив – да бъдат професионалисти“, каза Гьонов.

Той разкри, че идеята е това да се прилага целогодишно, а не само по време на лагери. „Идеята е това да бъде целогодишно. Те ще имат почивка между сезоните. Още от 4 януари всичко ще бъде по този график. Проведохме разговори с националната футболна база в Бояна. Това е едно съоръжение, което е правено за такава работа и такъв подход. На този етап имаме разбирателство с тях и ще започнем там. Аз съм сигурен, че всеки футболист иска да се развива. Това го правим, за да се развиват те и за тяхно добро. Надяваме се отборът да изглежда още по-добре втория полусезон“, допълни Гьонов.

Той призна, че в клуба мислят за изграждането на собствена база, но на този етап няма нищо конкретно.

Източник: Novsport

Последни новини