Добруджа почти унищожи мечтите на Миньор (Перник) за елита

Добруджа почти унищожи мечтите на Миньор (Перник) за елита

Topsport.bg

14-05-2022, 18:21

Добруджа постигна домакинска победа срещу Миньор (Перник) в зрелище с 5 попадения в мач от предпоследния 37-ми кръг във Втора лига. Домакините направиха пълен обрат срещу "чуковете" и се наложиха с 3:2.

В герой за победителите се превърна Яя Соу, който се появи от резервната скамейка и се отчете с два гола и една асистенция.

Перничани откриха резултата в 22-рата минута чрез Борис Тютюков. Двубоят се развиваше в спокойно темпо и успехът на тима, воден от Христо Янев, изглеждаше сигурен.

След 73-ата минута обаче станахме свидетели на нови 4 попадения. Първо Андриян Димитров изравни, а малко по-късно Веселин Васев (76) отново върна преднината на гостите. Яя Соу обаче не бе казал последната си дума и с два гола, съответно в 78-ата и 81-вата минута, донесе успеха на своя отбор.

По този начин шансовете на Миньор за промоция в елита драстично се намалиха. "Жълто-черните" остават на 5-о място с актив 60 точки. Етър се намира на четвърта позиция и, ако спечели поне една точка в последните си два мача, ще си гарантира минимум бараж за участие в efbet Лига.

"Чуковете" ще прибавят служебно 3 точки към своя актив, тъй като по програма тогава е двубоят с Левски (Лом). Добруджа вече има 45 пункта и се изкачи на 11-о място в таблицата.

Източник: Topsport.bg

Последни новини