Драган Михайлович: Левски беше най-доброто решение за мен, трябва да работим много за да стигнем до Европа

Драган Михайлович: Левски беше най-доброто решение за мен, трябва да работим много за да стигнем до Европа

Topsport.bg

16-10-2021, 09:32

Драган Михайлович бе последното попълнение на "сините", откакто Станимир Стоилов се завърна на "Герена". Швейцарецът, който има сръбски корени, бе чакан на "Герена" с нетърпение, след като остави отлични впечатления през пролетта с изявите си. В крайна сметка той реши отново да облече синята фланелка и днес отново е сред основните играчи на Левски. "Мач Телеграф" разговаря с него, за да разкрие какво го върна у нас, както и ще успеят ли "сините" да се превърнат в онзи тим, за който мечтаят феновете им и какъвто иска да види Станимир Стоилов.

- Драган, защо се завърна в Левски?

- Ситуацията се промени. Имах контакти с Живко Миланов преди това, а после и с шефа Мъри Стоилов. Чухме се и успяхме да се договорим и станах част отново от отбора.

- Доста се говореше, че Левски има сериозна конкуренция за подписа ти от страна на кипърски клубове.

- Да, имах разговори с хора от Кипър, но в крайна сметка нямаше нищо конкретно и нещата не се получиха. Имаше обаче доста по-сериозен интерес от други страни от Балканите. Аз обаче смятам, че взех най-доброто решение - да се завърна в Левски.

- С какво толкова те спечели Левски?

- Публиката. Мисля, че нашите привърженици са най-многобройните и най-страхотните в България. Това значи много за мен. След това е самият град. Моето семейство се чувстваше доста добре в София. Тези две неща повлияха за решението ми.

- Какви са разликите от онзи Левски, в който дойде за пръв път, и този сега?

- Организацията. Доста се е променила, откакто дойде Стоилов. Той е успя да въведе много голям професионализъм на всички нива. Именно това е нещото, което ни трябваше. Преди това имахме доста проблеми. Страдахме и от вируса. Играчи се заразиха, треньорът също. Тези неща не ни позволиха да изпълним целите, които може би бихме имали сили да постигнем. Когато дойдох, треньор беше Стоянович. Той също работеше добре. Генерално обаче футболистите не бяха толкова зрели, за да играят за отбор като Левски. Нямаше я класата, която се очаква от Левски.Не успяхме и да постигнем резултатите, които се очакваха. Славиша се разболя и не работихме така, както трябваше. Сега имаме нов треньор, със силен манталитет, работи се добре. Сега трябва преди всичко ние - играчите, да вдигнем нивото си и да печелим точки. Трябва да се изкачим в класирането, защото сегашната позиция не е приятна нито за нас, нито за Левски.

- А къде смяташ, че е позицията на Левски, след като самият Станимир Стоилов обяви, че най-важното през този сезон е да стигнете до квота за Европа?

- Аз съм реалист. Не обичам да давам лъжливи надежди. Трябва да работим. Да го правим ден за ден, мач за мач. Да печелим точки. Ще бъде грешка, ако започнем да мислим за Европа. В сегашната ситуация трябва да гледаме към първата шестица, но и да летим ниско. Да даваме много от себе си и да слушаме какво казва треньорът. Дай Боже, да стигнем до Европа. Сега обаче просто трябва да печелим точки и да чакаме да дойде зимата, да се подготвим добре и да бъдем в по-силна позиция за пролетта, за да започнем да мислим как ще прескочим отборите пред нас.

- В самото първенство има ли големи промени?

- Генерално първенството е окей. Има доста повече силни отбори. Откакто съм дошъл, видях отбори, които сега играят по-добър футбол. Мисля, че това са Ботев Пд, а също и Славия. Лудогорец е свалил ниво, а останалите савдигнали своето. Това като цяло е вдигнало нивото на първенството. Има и доста чужденци, които са били привлечени и са помогнали това да се случи. Като цяло нивото на мачовете е добро, а също и темпото. Левски обаче трябва да бъде сред отборите, които се борят за нещо. Затова трябва да работим.

- Купата. Смята се, че това е една от най-реалните цели пред вас.

- Там всичко може да се случи, защото играеш директно за нея във всеки мач. За да стигнем до нея - трябва да отстраним всеки съперник по пътя си. Двубоят с Лудогорец ни дава някакви надежди, че това може да се случи. Загубихме, но пък се видя, че можем да играе като равен с равен с тях. Ще вървим крачка по крачка с идеята да напреднем възможно повече.

- Каза, че в тази ситуация с COVID-19 е трудно. Успя ли да вземеш семейството си за постоянно с теб, или предпочиташ то да е в друга страна?

- Тук са. Дъщеря ми започна детска градина.

- Ти си израснал в Швейцария, а сега предстои нов мач между националните ни отбори. Толкова ли е голяма разликата между тях, каквато имаше от първата среща в София?

- Да, разбира се, защото техните футболисти играят в много по-силни първенства. Най-добрият ви футболист е Десподов, а той играе тук. Със сигурност първенство на България не е от ранга на Висшата лига на Англия, Бундеслигата. Трудно е да победиш отбор, чиито играчи се състезават в топпървенствата на Европа, Швейцария е именно такъв тим. Нивото им е много по-голямо

Източник: Topsport.bg

Последни новини