Драма в Благоевград! ФК ЦСКА 1948 открадна точка от Пирин в добавеното време, скандална ситуация в самия край

Драма в Благоевград! ФК ЦСКА 1948 открадна точка от Пирин в добавеното време, скандална ситуация в самия край

Topsport.bg

17-07-2022, 23:03

Пирин и ФК ЦСКА 1948 направиха драматично равенство във 2-ия кръг на efbet Лига. Срещата в Благоевград завърши 1:1 след като гостите стигнаха до точката в добавеното време от дузпа.

Преслав Йорданов даде аванс на "орлетата" в първите минути на мача, но след като те докосваха успеха, в самия край "червените" изравниха чрез Ивайло Чочев от бялата точка.

В последния фрагмент от срещата, се стигна и до много спорна ситуация. Преслав Йорданов падна в наказателното поле след съприкосновение с Лазар Марин. Домакините искаха с основание дузпа, но точно в този момент, реферът Димо Димов свири край. ВАР все пак разгледа ситуацията и бе отсъдено, че дузпа няма.

Така Пирин се размина с първа победа след загубата на старта от Локомотив (Пловдив). ФК ЦСКА 1948 пък бе на път да заличи отличното си потегляне с победата над Левски.

Срещата започна много добре за домакините. Още в 3-ата минута, Занев стреля в наказателното поле, Реян Даскалов падна в опит да изчисти топката и тя изглежда се отби в ръката му. След намесата на ВАР, съдията прецени, че дузпа няма.

Само минута по-късно Преслав Йорданов засече с глава от корнер, изпълнен от Андрей Йорданов и не остави никакъв шанс на Наумов, разстрелвайки мрежата му от близка дистанция за 1:0. Малко по-късно "орлетата" имаха нов шанс след като Андрей Йорданов проби много добре по десния фланг и намери непокрития Китан Василев, който стреля, топката рикошира в Преслав Йорданов и промени летежа си и излезе в аут.

Шест минути по-късно гостите имаха страхотен шанс да изравнят. След разбъркване в наказателното поле, Топузов се озова на много добра позиция и вместо да стреля пред опразнената мрежа, реши да подава и сгреши. Последва натиск на гостите, но до кой знае какви чисти положения пред вратата на Янко Георгиев така и не се стигаше.

През втората част гостите продължиха да владеят инициативата. Русев не успя да намери опразнената врата след разбъркване в наказателното поле, при което се сблъскаха Хубчев и съотборника му Янко Георгиев.

В 92-ата минута Хубчев закъсня в посягането си към топката към Охене, който имаше възможност да стреля в наказателното поле. ВАР прецени, че има дузпа. Зад бялата точка застана Чочев, който не сгреши за крайното 1:1.

В последните секунди, Преслав Йорданов падна в наказателното поле след съприкосновение с Лазар Марин. Домакините искаха дузпа, но точно в този момент, реферът свири край. Ръководителят Светослав Дяков влезе на терена, а ВАР все пак разгледа ситуацията и бе отсъдено, че дузпа няма.

Източник: Topsport.bg

Последни новини