ДРАМА НА "ВАСИЛ ЛЕВСКИ": ЦСКА 1948 удари Локомотив Пд и влезе в Топ 6

ДРАМА НА

Novsport

26-04-2021, 19:53

ЦСКА 1948 спечели с 1:0 домакинството си на Локомотив Пд от 26-ия кръг в efbet Лига. Срещата на "Васил Левски" беше от огромно значение за домакините. Отборът се нуждаеше от задължителен успех и успя да го постигне, за да влезе в Топ 6. Пловдивчани пък са на девет точки от лидера Лудогорец, къто по-късно днес гостува на Ботев (Пд).

Домакините бяха без две от големите си звезди - Галин Иванов и Васил Шопов. Дваманта дори не попаднаха в групата за мача. Александър Александров също липсваше, след като даде положителен тест за коронавирус и е под карантина.

Добро центриране на Климентов в 6-ата минута не стигна до Георги Русев, тъй като вратарят на гостите се намеси. Секунди след това отлично нападение на ЦСКА 1948 завърши с удар на Русев, който обаче беше отразен от Илко Пиргов.

В 17-ата минута се наложи Александър Тунчев да прави принудителна смяна в състава на Локо Пд. Централният защитник Малембана се контузи и вместо него на терена се появи Кристиан Гомис.

Гол на Ивайло Чочев в 24-ата минута беше отменен заради засада. Русев центрира от фаул в наказателното поле, където бившият национал засече топката с глава и я прати в мрежата на Локомотив. Страничният съдия обаче прецени, че Чочев е бил зад защитата в момента на подаването.

Малко след това Локомотив застраши вратата на домакините. Гомис не успя да вкара, след като топката прехвърли цялата защита на ЦСКА 1948. В 32-ата минута Цветанов центрира отляво, а Димитър Илиев стреля, но над вратата. Две по-късно самоотвержена намеса на Димитър Пиргов не позволи на Карагерен да прати топката в мрежата на домакините.

Пет минути преди края на редовното време на първата част Климентов опита удар от границата на наказателното поле, но не му се получи.

Георги Минчев не успя да се възползва от грешка в защитата на ЦСКА 1948. Поведе си дълго топката, Наумов го изпревари и я улови.Последва удар на Карагерен извън наказателното поле, но топката мина далеч от вратата ва домакините.

ЦСКА 1948 успя да поведе в 55-ата минута. След центриране от корнер на Георги Русев Ивайло Чочев засече с глава и прати топката в мрежата на гостите.

Центриране на Умарбаев в 72-ата минута не стигна до негов съотборник и се превърна в лесна плячка да Наумов. Три след това Локомотив получи правото да изпълни дузпа за нарушение на Симеон Петров срещу Димитър Илиев. Капитанът на гостите застана зад топката, но уцели гредата!

В 83-ата се откри шанс пред Умарбаев, който обаче от границата на наказателното поле прати топката в аут. Даниел Наумов се намеси блестящо в 90-ата минута, когато отрази опасен удар на Георги Минчев и съхрани аванса на домакините. 

МАЧЪТ МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ ТУК

ЦСКА 1948 - ЛОКОМОТИВ ПД 1:0

1:0 Ивайло Чочев (55)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦСКА 1948: 29. Даниел Наумов, 19. Георги Господинов, 87. Симеон Петров, 3. Димитър Пиргов, 4. Ангел Лясков, 18. Ивайло Чочев, 8. Ивайло Климентов, 27. Борислав Дамянов, 20. Ангел Бастунов, 11. Денислав Александров, 70. Георги Русев

ЛОКОМОТИВ ПД: 1. Илко Пиргов, 61. Диниш Алмейда, 25. Лукас Масоеро, 5. Дейвид Малембана, 34. Петър Витанов, 39. Парвиз Умарбаев, 7. Момчил Цветанов, 9. Бирсент Карагарен, 6. Кристиан Илич, 14. Димитър Илиев, 10. Георги  Минчев

Източник: Novsport

Последни новини