ДРАМА НА "ИВАЙЛО": Монтана съсече Етър в последните минути и ги изхвърли във Втора лига (СНИМКИ)

ДРАМА НА

Novsport

18-05-2021, 19:25

Монтана успя да победи с 2:1 Етър като гост в мача от 31-ия кръг на efbet Лига. На стадион "Ивайло" във Велико Търново домакините търсеха победа, с която да запазят надеждите си за оцеляване живи, но вместо това отново останаха с празни ръце срещу монтанчани и вече са сигурни в съдбата си, която е свързана с втората девизия на българския футбол.

В началните минути на срещата Етър владееше повече топката, но така и не успя да създаде неприятности пред вратата на Благой Макенджиев. Гостите на свой ред организираха няколко по-остри атаки, които не представляваха проблеми за Христо Иванов.

В 20-ата минута домакините се възползваха от първата си добра възможност в срещата и успяха да поведат. Топката бе центрирана от ъглов удар. Макенджиев увисна, а на далечната греда бе Божидар Кацаров, който токлони към Преслав Боруков. От непосредствена близост нападателят нямаше как да пропусне. Той само добута топката в мрежата за 1:0.

Четири минути преди почивката Янко Ангелов центрира от пряк свободен удар. Росен Кръстев стигна до топката и стреля с глава, но над напречната греда. Вратарят Христо Иванов обаче закъсня със секунда, удари го и Ивайло Стоянов показа бялата точка. Зад топката, за да изпълни 11-метровия наказателен удар, застана Янко Ангелов, който хладнокръвно прати топката в мрежата за 1:1.

Секунди по-късно Етър пропусна отново да поведе. След разбъркване в наказателното поле Симеон Мечев получи шанс да стреля от чиста позиция, но не намери целта. Търновци претендираха за нарушение срещу Мечев и дузпа, но Ивайло Стоянов прецени, че няма основания за такава.

Десет минути след почивката Етър организира стойностна атака. Божидар Кацаров центрира отдясно. Милчо Ангелов бе изпуснат от защитата на монтанци. Нападателят на „виолетовите“ стреля от въздуха, но прати топката покрай десния страничен стълб.

В 70-ата минута Давид Кики проби отдясно и нахлу в наказателното поле на Етър. Той реши да не подава, а пробва мощен шут от малък ъгъл, но не намери очертанията на вратата.

Девет минути по-късно Николай Минков бе изведен зад гърба на защитата на Етър с дълго подаване. Христо Иванов напусна наказателното си поле неразчетено. Минков успя да го заобиколи и стреля, но Пламен Крачунов застана на пътя на топката.

Драмата на "Ивайло" стана пълна в добавеното време на срещата, когато гостите осъществиха пълен обрат. Стефан Каменов намери вляво Николай Минков, който шутира, а топката се отби в крака на Пламен Крачунов и влетя във вратата на Етър - 1:2.

Етър - Монтана 1:2

1:0 Боруков 20

1:1 Ангелов 42

1:2 Минков 90+2

Стартови състави:

Етър: Иванов, Ферейра, Кацаров, Филипов, Запрянов, Натаниел, Ангелов, Крачунов, Боруков, Мечев, Хубчев

Монтана: Макенджиев, Башлиев, Михов, Предев, Цонков, Терзиев, Йорданов, Ангелов, Кръстев, Кики, Минков

Източник: Novsport

Последни новини