ДРАМА НА "ЛАУТА": Локо (Пд) изпусна Берое, но задмина ЦСКА

ДРАМА НА

Novsport

12-03-2021, 21:02

Локомотив (Пловдив) и Берое врътнаха равенство 1:1 в среща от 21-ия кръг на efbet  Лига.

Камбуров вкара от дузпа за гостите в 32-ата минута, но Умарбаев изравни в 77-ата минута и донесе точката на домакините. След този мач Локо е втори с актив от 40 пункта, като е на 11 точки зад лидера Лудогорец.

Заралии пък са 5-и с 33 точки. Не може да не се отбележи, че домакините бяха по-добрият отбор на терена и изпуснаха успеха, макар че бяха без голямата си звезда Димитър Илиев.

Първата добра възможност в мача се откри пред домакините. Момчил Цветанов бе изведен отляво на атаката с дълго подаване. Бившият играч на ЦСКА със сетни усилия стигна до топката, преди тя да напусне очертанията на терена, и центрира. Вратарят Генадий Ганев не успя да отклони, но на празна врата пропуск направи Бирсент Карагарен.

В 8-ата минута Александър Цветков получи свободно пространство. Опитният полузащитник пробва късмета си с изстрел от далечно разстояние, но не намери очертанията на вратата, пазена от Илко Пиргов.

В 17-ата минута Берое бе близо до гола. Гаюс Макута центрира от ъглов удар. На близката греда Октавио отклони, а топката стигна до Алиун Фал, който отправи слаб удар по посока вратата на Пиргов. Стражът на пловдивчани обаче успя да реагира и улови на сантиметри пред голлинията.

Половин час след началото Александър Цветков отново опита от дистанция. Той стреля мощно, но на пътя на топката застана Диниш Алмейда, който с глава отклони в корнер.

Няколко секунди по-късно гостите получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар. Гаюс Макута проби отдясно и навлезе в наказателното поле. Парвиз Умарбаев го задържа и главният съдия Волен Чинков посочи бялата точка. Определено реферът се презастрахова в ситуацията и можеше спокойно да подмине ситуацията, тъй като Макута падна доста леко.

Зад топката застана Мартин Камбуров, който прати Илко Пиргов в обратния ъгъл – 1:0. Така голмайсторът се доближи само на четири гола от рекорда на Петър Жеков за най-много реализирани попадения в българския елит.

До почивката Локомотив Пловдив опита да отговори, но неуспешно. Сериозни голови опасности пред вратите на Ганев и Пиргов липсваха.

В 48-ата минута Локомотив Пловдив отправи първия си точен удар по посока вратата на Генадий Ганев. Бирсент Карагарен проби по десния фланг и комбинира с Лукас Салинас. Той стреля, но бранител блокира. Топката стигна до Георги Минчев, чийто изстрел обаче бе твърде слаб и не затрудни вратаря на старозагорци.

Пет минути по-късно Лукас Салинас направи фрапантен пропуск. Диниш Алмейда изведе Момчил Цветанов зад защитата на Берое. Бързоногото крило стигна до топката и прати успореден на голлинията пас. Салинас изпревари Генадий Ганев, но от непосредствена близост на празна врата стреля в аут.

В 68-ата минута Бирсент Карагарен финтира Крум Стоянов и навлезе в наказателното поле. Защитникът на Берое се хвърли на шпагат, повали Карагарен, като едва докосна топката. Волен Чинков обаче не уважи претенциите на домакините за дузпа и даде знак играта да продължи.

Четвърт час преди изтичането на редовното време Кристиан Илич проби отдясно и нахлу в наказателното поле. Октавио се опита да избие топката, но изрита своя опонент. Този път Волен Чинков бе категоричен в отсъждането на наказателен удар. В отсъствието на Димитър Илиев, Парвиз Умарбаев изпълни дузпата. Той прати топката в центъра на вратата и възстанови равенството - 1:1.

В 80-ата минута Берое получи правото да изпълни пряк свободен удар вдясно от вратата на Пиргов. Гаюс Макута пробва остро центриране. Всички футболисти обаче се разминаха с топката и последва удар от вратата. Секунди по-късно на терена се появи новото попълнение на „смърфовете“ – перуанският национал Паоло Уртадо, който направи своя дебют с черно-белия екип.

Три минути по-късно Момчил Светанов центрира отляво на атаката. Вратарят на Берое Генадий Ганев увисна и позволи топката да мине зад гърба му. Уртадо не успя да се ориентира достатъчно бързо, за да прати топката в мрежата и стражът успя да улови.

В 87-ата минута Берое отново извади късмет, че не се превърна в догонващ в резултата. Диниш Алмейда и Уртадо размениха на двойка, а от чиста позиция перуанецът стреля мощно. За късмет на гостите, топката разтресе напречната греда и не попадна в мрежата.

В последната минута от редовното време Илиас Хасани центрира в наказателното поле. Алиун Фал стреля с глава, но Илко Пиргов спаси. Теди Мезаг се опита да стигне пръв до избитата топката, но не успя. Така или иначе Мезаг бе в положение на засада, така че дори да беше вкарал, голът нямаше да бъде зачетен.

Секунди преди последния съдийски сигнал Уртадо се измъкна по десния фланг и центрира меко. Малембана стреля с глава, но над вратата.

ЛОКО ПД - БЕРОE 1:1

0:1 Камбуров 32 дузпа

1:1 Умарбаев 77

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛОКО ПД: 1. Илко Пиргов, 5. Дейвид Малембана, 61. Диниш Алмейда, 4. Кристиан Гомис, 34. Петър Витанов, 39. Парвиз Умарбаев, 7. Момчил Цветанов, 9. Бирсент Карагарен, 16. Лукас Салинас, 6. Кристиан Илич, 10. Георги Минчев

БЕРОЕ: 33. Генадий Ганев, 5. Теди Мезаг, 6. Александър Цветков, 10. Гаюс Макоута, 11. Алиун Фал, 18. Илиас Хасани, 20. Стив Фуртадо, 22. Октавио, 25. Георги Ангелов, 27. Крум Стоянов, 91. Мартин Камбуров

Източник: Novsport

Последни новини