Драма на "Тича", Лудогорец надви борбен Черно море с 3:2

Драма на

Topsport.bg

29-08-2022, 19:58

Лудогорец победи драматично Черно море в мач от 8-ия кръг на efbet Лига. Шампионите се наложиха с 3:2 на "Тича" в доста оспорвана битка.

Разградчани първи поведоха чрез Десподов, а Беншаа изравни. През втората част Тиссера и Текпетей дадоха нов аванс за гостите, а Сердюк намали от дузпа, но само, за да оформи крайния резултат.

След този мач Лудогорец е на 2-ото място във временното класиране с актив от 16 точки. "Моряците"са позиция по-назад, но с 15 пункта.

Срещата започна отлично за шампионите. Още във 2-ата минута Кирил Десподов изпълни отлично пряк свободен удар от сериозна дистанция, пращайки топката директно във вратата, без да остави какъвто и да е шанс на стража на домакините.

Малко по-късно Живко Атанасов засече центриране с глава, но ударът му мина встрани от вратата. "Моряците" опитаха натиск, но в 33-ата минута шампионите пропуснаха да удвоят. Тиссера остана сам срещу Дюлгеров, но стреля встрани от вратата, което навлече сериозно гнева на капитана Десподов.

"Моряците" успяха да изравнят точно преди края на първата час. Евгений Сердюк опита удар по диагонала. Топката тупна пред Падт, който не се намеси и кълбото стигна до Беншаа, който реагира най-бързо и довкара с десния крак за 1:1.

През втората част срещата продължи да предлага доста битка.

В 48-ата минута след изпълнение на корнер на Десподов, се стигна до разбъркване, защитата на "моряците" допусна грешка и остави Тиссера да даде нов аванс на шампионите.

В 66-ата минута Текпетей вкара попадение от далечна дистанция след като се завъртя и отправи фронтален удар към вратата, за да направи 3:1 за шампионите.

В 74-ата минута Текпетей игра с ръка в наказателното поле и след внимателно разглеждане на ситуацията от Иво Андеев и бе категоричен, че има дузпа. Сердюк бе безкомромисен от бялата точка, а Падт се хвърли в грешния ъгъл, за да стане резултатът 2:3.

В четвъртък Лудогорец излиза срещу Левски в мача за Суперкупата на България.

Източник: Topsport.bg

Последни новини