ДРАМА ПОД АЯЗМОТО: Героична Монтана спря Берое след червен картон в 16-та минута

ДРАМА ПОД АЯЗМОТО: Героична Монтана спря Берое след червен картон в 16-та минута

Novsport

19-12-2020, 15:55

Берое и Монтана завършиха 0:0 в отложен мач от 13-ия кръг на efbet Лига. Още в 16-ата минута гостите останаха с 10 души, след като Давид Кики беше изгонен за два жълти картона.

Преди двубоя реферът Ивайло Стоянов бе затрупан с цветя и плакети по случай своя мач №200 в елита на българския футбол. Той бе награден от мениджъра на Съдийската комисия Стоян Алексиев, съдийския наблюдател на срещата Георги Йорданов, както и от представители на двата клуба.

Футболистите на Монтана влязоха доста агресивно в двубоя и в първите 10 минути играта се водеше в средата на терена, а на два пъти Тони Тасев се опита да застраши вратата на домакините, но без успех.

Още в 16-ата минута обаче техният ентусиазъм бе охладен от съотборника им Давид Кики, който само в рамките на 8 минути си изкара два жълти картона и в 16-ата минута Монтана с 10 души.

При втория жълт картон той влезе изключително грубо в краката на Джунеит Али, което накара дори неговия треньор Атанас Атанасов да се хване за главата.

Червеният картон доведе до ранна промяна в тима на Монтана и Сергей Георгиев отстъпи мястото си на Владимир Айтов. Останали в намален състав, гостите приеха играта в собствената си половина, но рядко допускаха да се стига до удари към Макенджиев.

В 31-ата минута нападателят на Берое Кукула надскочи бранителите на съперника, но ударът му с глава профуча над вратата. Осем минути по-късно съотборникът му Макута си освободи място за стрелба, но шутът му бе блокиран.

В 43-ата минута и Александър Цветков пробва от воле да открие резултата, но след рикушет топката излезе в корнер.

Още с подновяването на играта за второто полувреме домакините се настаниха трайно в половината на Монтана, но трудно стигаха до положения за стрелба. Сгъстената защита на гостите се справяше с лекота с центриранията на гостите, а и вратарят Макенджиев се намеси майсторски на два пъти.

В 59-ата минута Еривалдо не успя да овладее хубаво подаване за отбраната, а в 66-ата минута страхотен удар на Октавио беше блокиран.

В заключителните минути на мача пред Еривалдо и Кукула се откриха добри възможности, но и двамата ги пропиляха. 

БЕРОЕ - МОНТАНА 0:0

Стартовите състави: 

Берое: Ганев, Али, Мезаг, Цветков, Кукула, Макута, Октавио, Ангелов, Стоянов, Еривалдо и Минчев

Монтана: Макенджиев, Башлиев, Михов, Кики, Сенханджи, Ангелов, Йорданов, Тасев, Георгиев, Каменов и Минков

Източник: Novsport

Последни новини