Дунав и Ботев Враца стартират битката за оцеляване

Дунав и Ботев Враца стартират битката за оцеляване

Novsport

06-07-2020, 07:23

 Дунав Русе започва битката за оцеляване в групата с три отбора с гостуване на Ботев Враца. Двубоят днес е от 21:00 часа. В предишния кръг драконите паднаха с 1:3 от Ботев Пловдив в Коматево. Преди визитата на канарчетата новото ръководство реши да освободи наставника Людмил Киров. Начело на тима трябваше да застане Енгибар Енгибаров. Това обаче не се случи. Тогава той обяви, че се е разбрал с новите шефове, но все още не е подписал договор. Така на пейката седнаха досегашните помощници Пламен Донев, който е лицензоносител, тъй като Киров няма ПРО-лиценз и Цветомир Младенов.

Очакваше се, че Енгибаров ще направи своя дебют при визитата на врачани днес. Това обаче няма да се случи отново.

"Пак няма да водя отбора. По принцип съм се разбрал с ръководството, но още не съм подписал договор. Мачът ще го гледам от трибуните, но изчаквам да се изчистят задълженията към футболистите. Всичко да е платено и тогава да парафирам. Два мача са - с Ботев Враца и Царско село и каквото стане. Ако не успеем да сме първи ще играем бараж", коментира пред "Тема Спорт" Енгибаров. Както и за гостуването в Пловдив, така и днес Дунав ще тръгне в деня на срещата, като основната причина да няма лагер е пестенето на средства.

Както е известно, победителят в групата се спасява от изпадане, а вторият и третият ще играят баражи съответно срещу третия и втория във Втора лига - Монтана и Септември София. Тези двубои са на 17 и 18 юли (петък и събота).

 Четирима футболисти ще се завърнат в групата на Дунав Русе за гостуването днес. Това са вратарят Благой Макенджиев, крилото Юлиян Ненов, централният защитник Любен Николов и нападателят Григор Долапчиев. Първите двама изненадващо не бяха сред 18-те в Коматево. Другите бяха наказани. Сега те ще са на разположение на драконите.

В последния двубой врачани направиха 0:0 у дома с Арда. Преди почивката обаче Ботев се представи доста под нивото си, което вбеси Антони Здравков, който обяви след срещата, че на полувремето се е наложило да повиши тон. "Първото полувреме от последния двубой с Арда не трябва да се повтаря. Когато не играеш концентрирано, губиш цяло полувреме", каза специалистът. Той няма да може да разчита днес на трайно контузените Христо Златински и Владислав Узунов. "Задачата е ясна - да спасим Ботев Враца от изпадане. Вярвам, че можем да го направим. Трябва да подходим сериозно и отговорно към всеки мач и съперник", добави Здравков.

Източник: Novsport

Последни новини