Дунав излиза срещу Локо Пд с юноши след масова чистка

Дунав излиза срещу Локо Пд с юноши след масова чистка

Novsport

09-12-2019, 08:37

Спортно-техническият щаб на Дунав Русе предвижда масова чистка. Тя ще влезе в ход от днес, часове преди мача с Локомотив Пловдив на Градския стадион. Двубоят е с начален час 17,00 часа, а в състава за него няма да влязат поне петима играчи, които не попадат повече в плановете на старши треньора Людмил Киров.

Възможно е в групата да попаднат шестима юноши, които да ги заменят. От щаба на Дунав отказаха да назоват имената.

"Нека не разбират от медиите. Говорили сме с тях и предстои утре (б.а. - днес) да прекратим договорите. Нека да разтрогнат и тогава ще оповестим кои са точно. Имам 12-13 играчи, които ще изнесат мача. Останалите ще са юноши от 19-годишните. Може и някой от тях да стартира. Има време. До мача всичко може да се случи.

Аз съм казал на въпросните футболисти, те са наясно. Но нека всичко мине както трябва и да се разделим приятелски, защото свършиха работа. През зимата обаче трябва да се надгражда. Трябват ни точки", коментира пред "Тема Спорт" старши треньорът Людмил Киров. От ръководството също не пожелаха да разкрият повече подробности, преди официално да са разтрогнали с въпросните футболисти.

Според запознати в черния списък са попаднали Инкоом, Селеменев и Аясс, като се очаква той да бъде допълнен с още двама.

Георги Петракиев, Митко Русанов, Кристиан Върбанов, Симеон Иванов, Албер Силвиев и Борис Димитров пък са потенциалните юноши, които може да попаднат сред 18-те днес. Идеята на ръководството е напролет те да бъдат налагани все повече. Людмил Киров вече е започнал и работа по зимната селекция, като е набелязал футболисти от елита и Втора лига.

В същото време двамата защитници на Локомотив Пловдив Стивън Езе и Давид Малембана ще са на линия за днешното гостуване на Дунав Русе. Първият не игра за купата срещу Литекс заради наказание, а вторият пропусна последните две срещи заради вирус. Сега обаче те ще са на разположение на старши треньора Бруно Акрапович.

В Локо се надяват, че ще се върнат на победния път, след като в предишния кръг завършиха 0:0 у дома срещу Арда, а преди това паднаха от Лудогорец в Разград. Последният успех бе преди месец срещу Ботев Враца у дома - 2:0.

"Мачът е важен, защото не трябва да изпускаме повече точки. В следващия кръг ни чака и тежка битка с Левски у дома. Не трябва да изоставаме", коментираха от щаба на черно-белите.

Старши треньорът Бруно Акрапович умува дали да даде шанс на Анте Аралица, който да започне като титуляр, след като напоследък е резерва.

Източник: Novsport

Последни новини