Дунав излиза със самочувствие срещу ЦСКА 1948

Дунав излиза със самочувствие срещу ЦСКА 1948

Novsport

26-09-2019, 08:40

Дунав гостува на ФК ЦСКА 1948 Сф днес от 19:00 часа в един от най-интересните 1/16-финални сблъсъци за Купата.

Двубоят на Националния стадион "Васил Левски" ще бъде излъчен директно по Диема спорт. А от лагера на русенци демонстрираха самочувствие преди сблъсъка. Треньорът Людмил Киров говори пред "Тема спорт" за срещата: 

"В пълна група сме, всички са на линия. При мен няма титуляри и резерви, не приоритизирам никого. Всеки получава шанс. Ще играем стегнато и отговорно. Съперникът показва доста приятен футбол, но изобщо не са запознати с футбола в елита. Дано това да им изиграе лоша шега.

Няма да ни е лесно, но и за тях няма да е. В този мач фаворит по-скоро няма. Нашето предимство е, че сме в елита, а и в последно време натрупахме повече самочувствие с някои добри резултати. Смятам, че ние имаме по-добрите футболисти и това ще си проличи. Имаме нужния респект, но дотам", каза Киров.

Дебют за Дунав ще запише турският плеймейкър Беркан Дурду: "Той е в групата и най-вероятно ще започне. Ще има промени, защото в неделя играем с Лудогорец. Ще дам малко почивка на част от футболистите, но това ще го видите в самия двубой", допълни Киров.

Той коментира и появилата се информация, че Локо Пд има интерес към голмайстора на русенци Ахмед Ахмедов: 

"Ахмедов си има договор до края на сезона, няма какво да коментираме. Той е много важен футболист за нас. За жалост картоните са му в повече, но за мен бяха несправедливи и пресилени. На линия е и ще затруднява защитата на съперника", допълни Киров.

ФК ЦСКА 1948 Сф пък ще се опита да удължи перфектната си серия този сезон - 8 победи от 8 мача при 24:4 голова разлика. Още отсега тимът, воден от Петко Петков показва, че е най-силният във Втора лига, а нищо чудно да изяви амбиции и за Купата.

Източник: Novsport

Последни новини