Дунав се нуждае от 600 000 лева, за да мисли за Втора лига

Дунав се нуждае от 600 000 лева, за да мисли за Втора лига

Topsport.bg

11-10-2021, 13:34

Първенството в Североизточната Трета лига е по средата на сезона, а поне дотук изглежда, че Дунав върви към първото място и завръщане в професионалния футбол. Отговорникът за развитието на "драконите" Деян Йорданов разкри какво е нужно за втория ешелон.

"Рано е за шампанското, тъй като има още много мачове, но е нормално да планираме отсега бъдещите си действия. Вече обсъждаме бюджета за следващите 18 месеца. Минимумът за Втора лига е 400 000 лева. Говоря само за дежурните разходи по представителния отбор - заплати, осигуровки, квартири. Като се има предвид, че Русе е далеч от други градове, всяко пътуване за мачовете означава разход от 2000 лева - гориво, транспорт, хотел, храна и т.н. Ето ви още едни приблизително 45 000 лева през сезона и по това перо. Като се включи и моментът, че съдийските такси във Втора лига трябва да се внесат предварително, се получава сума до 250 000 лева над онези 400 000. Пак повтарям - става дума само за финансиране на представителния отбор", коментира Йорданов пред в. "Утро".

"След края на есенния дял ще направим организация за среща с русенския бизнес. Много се надявам да срещнем разбиране от нашите състоятелни съграждани. Ще очакваме и помощта на Община Русе. Когато се заехме да работим за клуба, обещахме да работим в дух на пълна прозрачност. По всяко време сме готови да отчетем всяка изхарчена стотинка и така ще бъде винаги. Нека сега отборът да си свърши първо работата в първенството на Трета лига. Иначе е ясно - град като Русе заслужава роля в професионалния футбол. Дано напролет имаме поводи за празнуване", добави шефът на драконите.

Източник: Topsport.bg

Последни новини