Дунав ще отмъква точки от Арда в очакване на ново ръководство

Дунав ще отмъква точки от Арда в очакване на ново ръководство

Novsport

06-10-2019, 07:52

Дунав може да има ново ръководство съвсем скоро. Това анонсира треньорът на тима Людмил Киров. Дългогодишният президент д-р Симеон Симеонов се оттегли от клуба и в момента се търсят варианти за бъдещата издръжка. Акциите поне временно са в доскорошния администратор Огнян Цветанов, който в момента заема длъжността изпълнителен директор. Днес от 17:30 часа Дунав гостува на Арда в Пловдив.

"Дори да има напрежение за бъдещето сред играчите, моята работа е да го потуша - каза Киров пред "Тема спорт". - Нямаме никакви задължения, в Дунав се работи много на чисто. Нормално е в българския футбол понякога да се случват сътресения. Още повече, когато клубовете получават пари от общините, преди избори винаги им е притеснено.

След оттеглянето на Симеонов е нормално да витаят някакви мисли в главите на футболистите. Но Дунав няма да остане без издръжка. Русе е голям град. Мисля, че ще дойдат по-добри дни за клуба. Имам нещо предвид, съвсем скоро може да има развитие по въпроса за издръжката, но нека не говорим предварително. Аз казвам на футболистите да си вършат работата на терена, а другото да го оставят на мен", каза Киров.

"Арда е приятна изненада. Доста добър и комплектован отбор са. Показват постоянство напоследък, ненапразно имат специалист като Стамен Белчев. Всеки тим обаче има своите слабости. Разучили сме ги и ще се надяваме да им противодействаме успешно. Със сигурност ще направят грешки, въпросът е ние да ги използваме. Хубавото е, че теренът на "Лаута" е доста добър и позволява да се играе футбол. Това ще ни е от полза, нас ни устройва. Целта ни е да откраднем нещо, не идваме на почивка", допълни Киров.

Той отличи трима от Арда, макар че единият може да не играе: 

"Няма как да не започнем от Делев, който обаче не се знае дали ще е на терена. Караджов е доста добър вратар, а силно впечатление ми прави и Деян Лозев. Той беше при нас в Дунав (б.р. - през есента на 2015-а) и виждам, че си е вдигнал много нивото", каза още Киров.

Дунав пристигна вчера в Пловдив без 4-ма основни състезатели. С контузии са бранителите Мартин Ковачев и Росен Колев, както и халфовете Ивайло Лазаров и Самир Аясс. Сред 18-те попаднаха младоците Симеон Иванов и Албер Сивлиев. При Колев травмата може да се окаже сериозна и да му се наложи операция на скъсан менискус. Той беше на прегледи в София.

Измежду 4-мата контузени в последния кръг титуляри бяха двама - Колев и Николов, докато Аясс остана резерва, а Ковачев пак не беше в групата. Най-вероятно Людмил Киров ще промени схемата, след като срещу Лудогорец тимът игра в 5-3-2. Русенци показаха добро лице и загубиха с 0:1.

В Арда също са притеснени от контузии. Тази сутрин Спас Делев и Жоао Аморим ще преминат тестове, които да покажат дали могат да вземат участие срещу Дунав. Двамата ще пътуват за Пловдив с тима. Дори и да са на линия обаче, шансовете им да попаднат сред 11-те са малки. И Делев, и Аморим не тренираха пълноценно през цялата седмица, така че едва ли ще се рискува със здравето им. Всички останали футболисти са здрави. Извън групата отново ще остане крилото Мартин Александров, който още има да наваксва в кондиционно отношение.

Арда набра скорост, като е спечелил 4 от последните си 5 мача - 3:2 над Славия, 2:1 над Ботев Bp, 2:0 над Хебър за купата и 2:1 над Етър. В този период кърджалийци паднаха от Лудогорец (0:2) на 22 септември в Разград.

Любопитно е да се отбележи, че 9-те гола в 4-те успеха са реализирани от 7 състезатели - Ради Василев е с 3, а другите точни са били Делев, Елита Сам, Коконов, Александър Георгиев, Аморим и Хасани.

Източник: Novsport

Последни новини