ДЪЖД И СЪДИЙСКИ СМЕНИ: Славия загуби от носителя на Купата в Сърбия

ДЪЖД И СЪДИЙСКИ СМЕНИ: Славия загуби от носителя на Купата в Сърбия

Novsport

25-01-2021, 17:57

 Славия загуби с 0:1 от носителя на Купата на Сърбия Войводина (Нови Сад) в контрола, играна Белек. 

Проливен дъжд съпътстваше сдвубоя, първият съдийски сигнал се забави с 25 минути, защото местните съдии закъсняха заради автомобилна авария. Това принуди двата тима да започнат под свирката на човек от щаба на Войводина, а Радостин Станев и друг от помощниците на Александър Тарханов.  

На трибуните в "Сусеси" присъстваха новият национален селекционер Ясен Петров и наставникът на младежката гарнитура на "лъвовете" Александър Димитров. 

В самото начало сръбският съдия отсъди дузпа за Войводина, която обаче Георги Петков майсторски спаси. Миодраг Гемович стреля в долния десен ъгъл на вратата, но капитанът на софиянци изби с една ръка и запази нулевото равенство. 

В 20-ата минута истинските съдии най-накрая пристигнаха и замениха дубльорите, под аплодисментите на двата щаба. В 32-ата минута славистите бяха близо до откриване на резултата. Силен изстрел отдясно на Георги Вълчев се отби във външната част на гредата и излезе в аут. 

В 57-ата минута резервният вратар на "белите" Светослав Вуцов спаси с отличен рефлекс удар на Велко Шимич. Младият страж спаси, а след последвалия корнер не се случи нищо интересно в наказателното поле на българите. 

В 69-ата минута Вуцов отрази още един шут към вратата му, но топката попадна в краката на Богдан Младенович, който я прати в мрежата.

В 83-ата минута Калоян Кръстев вкараслед добра акция на "белите" отдясно, но страничният съдия вдигна засада, каквато по-скоро нямаше. Така Славия не успя да изравни резултата. До края Ерол Дост се размина с гола, а в 89-ата минута реферът даде край на мача.

Източник: Novsport

Последни новини