Държавата ще помогне за осветлението на Локо (София)

Държавата ще помогне за осветлението на Локо (София)

Novsport

03-02-2021, 09:24

 Държавата ще помогне сериозно на Локомотив (София) при изграждането на осветлението на стадиона в "Надежда". "Червено-черните" вече са внесли проект в Министерството на спорта. Лично собственикът на "железничарите" Иван Василев е провел няколко разговора на най-високо ниво. Така за очакваното завръщане в елита през пролетта Локо (Сф) ще може да се похвали с лампи на своя стадион. Те ще бъдат монтирани по време на лятната пауза, за да може "червено-черните" да приемат съперниците си у дома, а не както бе преди години - на "Васил Левски". 

Както е известно, осветлението е едно от условията за лицензиране на клубовете за Първа лига. Очаква се в двата края на сектор "А" да бъдат издигнати два пилона. Другата част от лампите ще бъдат позиционирани в отсрещния сектор - "В", върху козирката.Според запознати държавата ще поеме значителен процент от финансирането за осветлението. Новината се очаква да бъде обявена от ръководството на Локомотив през март. В "Надежда" работят усилено и по намирането на сериозен спонсор, който да помогне на Иван Василев с издръжката на клуба за елита. Опция е букмейкърска компания.

На стадион "Локомотив" преди време бе монтирано модерно електронно табло, което е 21 кв.м. За евентуалното участие в елита се очакват и още някои подобрения по стадиона. Столичните "железничари" за последно бяха част от "А" група през сезон 2014/15, но после не получиха лиценз при бившия собственик Николай Гигов.

Източник: Novsport

Последни новини