Дяков: Големите цели на Лудогрец са в Европа

Дяков: Големите цели на Лудогрец са в Европа

Novsport

24-06-2020, 20:40

 Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков говори в "Домът на футбола" по Диема спорт за деветата поредна шампионска титла на България, какво е подобрил в състава новият наставник Павел Върба, новата атака към групите на Шампионската лига, рекордът на ЦСКА по поредни мачове без загуба, оттеглянето от футбола на Живко Миланов и още интересни теми.

„Много съм щастлив и удовлетворен от това, което правим. В целия клуб и организация мислим само за футбол. Абсолютно резонно и заслужено станахме шампиони. За първи път се случва да има прекъсване по средата на сезона, но го има и това. Успяхме да се нагодим на този ритъм. Животът ни предлгага всякакви изненади. Най-важното е, че се опазихме от контузии", започна той.

С какво е по-силен отборът от останалите в шампионата?

„Тук са най-добрите в България. Класата е най-висока тук. Имаме страхотно треньорско ръководство. Триумфираме с много труд и битка. Ако не се раздаваме винаги, няма да ни се получават нещата. Щастлив съм, че мога да съм част от тези успехи на Лудогорец", продължава Дяков.

Какво е променил Павел Върба?

„Човек с визитка. Такива хора прилягат на Лудогорец. Той има своите възгледи. Промени доста от нещата. Както на терена, така и в съблекалнята. Към момента работата му е отлична", уверява капитанът.

За рекорда на ЦСКА

„Ще опитаме. Никога не ни е било фикс идея. Винаги сме искали да печелим мачове. Разбрах, че сме близо до рекорд на ЦСКА. Ще направим всичко възможно. Имаме тежки мачове срещу добри отбори, които няма да се дадат лесно. Надявам се да завършим годината без загуба", споделя халфът.

Относно новата кампания в Шампионска лига

„Истината, е че тези мачове (до края на сезона) ще ги използваме за европейските мачове. Няма време за стабилна подготовка. Трябва да сме сериозни и отговорни. Подготовка за лятото. Големите цели за Лудогрец са в Европа", твърдо заявява ветеранът.

За новия формат на квалификациите в турнира на богатите, където всичко ще се решава в една среща

„Този път жребият ще е ключов. Факторът домакинство не е за подценяване в Европа. Не съм сигурен за добре ли е. Може да се паднеш с неприятен отбор да гостуваш. Надяваме се, че ще направим добра подготовка и ще се опазим от контузии. Имаме шансове да се преборим за груповата фаза", убеден е Светослав.

Кой си пожелава за евентуално участие в групите на ШЛ?

„Всички отбори от Шампионска лига са силни, топ отбори. Аз бих си избрал Барселона и моя любим Ювентус. Имаме страшно много работа. Никой не си прави излюции, че ще е лесно. 2 пъти съм играл в групите. Знам колко труд е нужен", искрен е благоевградчанинът.

За последния мач на Живко Миланов

„Живко е мой набор. Не съм имал късмета да играя с него, но сме се засичали. Познавам го. Пожелавам му на първо място да успее да премине през това здравословно състояние. Аз съм убеден, защото е боец, достоен капитан. Младите могат да се учат от него на професионализъм. Сигурен съм, че ще продлъжи в сферата на футбола", допълва юношата на Пирин.

„Доста сериозна ми е възрастта. Докато се чуствам добре, ще помагам. Ще бъда тук. Факт е, че имам договор за още 1 година. Не съм мислил за след това. Искам да се боря отново за победи и нови евровечери. След това ще видим как ще стоят нещата. Хората в Лудогорец имат уважние към мен и смятам, че можем да продължим да работим заедно", надява се той.

„Събрали сме качествени играчи. Опитни. Няма да бъде лесно. Никой няма да си прави илюзии. Един човек, ако не си вярва, няма смисъл да тръгва на война. Лудогорец с една добра подготовка има аргументи да атакува ШЛ". сигурен е 36-годишният футболист.

„Каули се включи страхотно. Покрай старите опитни бойци, нека има момчета с качества. Трябва да имаш качества, за да помагаш в този колектив. Той е показал, че може да приема момчета от всякаква народност и раса", казва полузащитникът.

За десетата?

„Лудогрец очаква да бъде награден за деветата. Ще има празненство. След това ще се борим да влезем в Шампионска лига. Целта е само една. Лудогорец се бори за първото място. Ще се постараем да подобрим един рекорд, който е на много години", завърши капитанът.

Източник: Novsport

Последни новини