Евгени Йорданов пред ТОПСПОРТ: Преди важен мач Йешич ни казваше: "Излезте и се наслаждавайте, аз отговарям за резултата"

Евгени Йорданов пред ТОПСПОРТ: Преди важен мач Йешич ни казваше:

Topsport.bg

14-05-2022, 17:36

Бившият футболист на ЦСКА Евгени Йорданов даде специално интервю за ТОПСПОРТ, в което сподели очакванията си за предстоящия финал за SESAME Купа на България между ЦСКА и Левски. Според него в този мач моментната форма няма значение и се надява "армейците" да излязат краен победител.

- Здравей, Евгени! Утре е така чаканият финал между ЦСКА и Левски. Какво очакваш да се случи?

- Очаквам труден мач. Напоследък противникът показва по-добри игри, но това е финал и моментната форма е без никакво значение. Който покаже психически по-голяма устойчивост и желание за победа, той ще спечели. Колкото и клиширано да звучи, то си е точно така. Подкрепата от трибуните ще е на висота, така че...стискам палци на ЦСКА.

- Кое мислиш, че може да се окаце най-силното оръжие на ЦСКА в този мач?

- Най-силното оръжие може да е бързината в предни позиции, която притежават "червените". И естествено сектор "Г", 12-ият играч, който винаги е на изключително ниво.

- А кое според теб може да е то за "сините"? От какво най-много трябва да се пази ЦСКА?

- От Левски добро впечатление ми бразилецът Уелтън. Мисля, че той е най-опасният им футболист. В последния мач Турицов се справи срещу него, но в предпоследния не успя. Дано резултатът в този сблъсък стане 2:1 за Иван.

- Как виждаш дуела между Алън Пардю - Мъри Стоилов? Има ли някой от двамата предимство?

- Станимир Стоилов познава много добре българската действителност и това може би е неговият най-голям плюс. Познава и двата отбора, напрежението му е доста добре познато. Участвал е в такива мачове и като футболист, и като треньор. Но пък име като Алън Пардю несъмнено ще внесе нещо ново в играта на ЦСКА. Мисля, че той знае отлично как да подходи към един такъв двубой.

- Виждаш ли някаква промяна в отбора, откакто Пардю е начело? Въпреки, че доста скоро пое кормилото в клуба.

- В последните 1-2 месеца отборът вървеше в низходяща линия и мисля, че това е видно за всички. Не знам на какво се дължи, но според отборът беше затормозен чисто психологически. Но сега виждам една светлина в тунела. В последния мач ЦСКА показа добро лице и това е обнадеждаващо. Това е финал и не е логично да се говори за допълнително мотивиране, надъхване и стимулиране. Все пак говорим за професионални състезатели, които могат да осмислят целия си сезон и усилията на ръководството в тази насока. Дори понякога такова надъхване може да има обратен ефект, да налее олово в краката.

- Кой влиза като фаворит в двубоя? Букмейкърите дават почти равни шансове на двата отбора, но Левски сякаш влиза във финала с една идея по-добра настройка.

- Ако гледаме последните резултати - да, така изглежда. Но пак казвам, това е финал и историята показва, че моментната форма никога не е била от съществено значение. Сигурен съм, че с помощта на най-великата публика ще успеем да спечелим финала. С хитрост, с опит и със себераздаване от всички, се надявам, че ще запазим трофея.

- Ти си играл в такива важни мачове и ако трябва да дадеш някакъв съвет на играчите, какъв би бил той?

- Надявам се футболистите да влязат с колкото се може по-малко напрежение в двубоя. Да го приемат, като един от многото мачове в кариерата си. Надявам се да успеем да ги излъжем. Преди такива мачове Миодраг Йешич ни казваше: "Излезте и просто играйте, наслаждавайте се на играта, аз отговарям за резултата. Играйте правилно, играйте със стръв и се раздайте на максимум".

Източник: Topsport.bg

Последни новини