ЕВРОСЛАВИЯ Е ФАКТ! "Белите" надвиха Ботев (Пд) (СНИМКИ)

ЕВРОСЛАВИЯ Е ФАКТ!

Novsport

19-07-2020, 22:20

Славия ще играе в Лига Европа през следващия сезон! "Белите" спечелиха баража за последната квота за евротурнирите, след като победиха с 2:1 Ботев (Пловдив) като домакин на стадион "Славия" в Овча купел. 

Така традицията третият от първа осмица да печели баража за Лига Европа бе продължена.

Първите 15 минути на срещата започнаха в бавно темпо, като нито един от двата тима не искаше да поема рискове. Милен Гамаков не успя да уцели вратата на Янко Георгиев от пряк свободен удар в 12-та минута, докато шут на Антонио Вутов в 15-та мина далеч от вратата на "белите".

Първият истински шанс дойде в 17-та минута и беше на сметката на момчетата на Ферарио Спасов. След сериозна грешка при разиграването на Славия Александър Тонев получи топката на около 15 метра, фронтално пред вратата на Антониос Стергиакис, но някак не успя да уцели дори очертанията на вратата за разочарование на наставника на "канарчетата".

Решителният момент за първата част дойде в 41-та минута.

Радослав Кирилов успя да пробие перфектно по лявата тъчлиния, след което да излъже Джонатан Перейра и да намери Янис Карабельов в наказателното поле, където беше непокрит и разстреля Янко Георгиев за 1:0.

В началото на второто полувреме гостите получиха шанс за изравнителен гол. След центриране на Александър Тонев отляво Антонио Вутов се размина с топката току пред вратата на Стергиакис. Кълбото попадна в краката на Фабио Бурбано, но Христо Попадийн успя да блокира удара му в корнер.

Четири минути по-късно "канарчетата" регистрираха първия си точен удар в мача. Тодор Неделев центрира отлично с левия крак отдясно, за да намери главата на Антонио Вутов. Бившият играч на Левски уцели целта, но Стергиакис беше на мястото си.

В следващите минута домакините ставаха все по-предпазливи, докато момчетата на Ферарио Спасов продължаваха да не намират решение на казуса как да затруднят Антониос Стергиакис. Тодор Неделев опита късмета си на два пъти от пряк свободни удари, но и така и не беше създадено истинско напрежение пред стража на домакините.

Така се стигна до 84-та минута, когато Славия получи пряк-свободен удар, който резервата Ивайло Димитров реализира по отличен начин и на практика реши мача в полза на "белите". 

Три минути по-късно Ботев успя да си върне искрицата надежда, след като върна един гол. Тонев центрира отляво и намери Андерсон, който с глава матира Стергиакис. В 90-та минута обаче Джонатан Перейра си изпроси глупаво червен картон, след като бе фаулиран и потърси саморазправа с Попадийн, което му донесе изгонване. 

Така се стигна до последния съдийски сигнал в мача и радостта на Славия. Столичани ще започнат участието си в Лига Европа от първия предварителен кръг на турнира, като това им донесе и 250 хиляди евро за касата на клуба.

Славия - Ботев (Пд) 2:2

1:0 Карабельов 41

2:0 Димитров 84

2:1 Андерсон 87 

Стартови състави:

Славия: Стергиакис, Христов, Виячки, Гамаков, Попадийн, Бенгюзов, Йомов, Карабельов, Кръстев, Кирилов, Чунчуков

Ботев (Пд): Георгиев, Джонатан, Работов, Бандаловски, Марин, Терзиев, Бурбано, Неделев, Шопов, Тонев, Вутов

90 - Край на мача! Славия печели квота за Лига Европа!

90 - Джонатан е изгонен с директен червен картон! Футболистът на пловдивчани потърси саморазправа с Попадийн и беше изгонен

87 - ГООЛ за Ботев! Гостите се връщат в мача, след като Тонев прати отличен пас към Андерсон и той заби топката в мрежата на Славия!

84 - ГОООЛ за Славия! Ивайло Димитров удвоява аванса на своя тим след отлично изпълнение на пряк-свободен удар и матира Георгиев!

77  - Нов опит на капитана на пловдивчани отново от статично положение, но от много по-голяма дистанция, който отново не е проблем за Стергиакис.

76 - Toдор Неделев с опит да изравни от пряк-свободен удар, но неточно изпълнение

62 - Удар на Терзиев от дистанция, но много неточно

55 - Вутов стреля с глава след отлично центриране на Шопов, но Стергиакис се намеси отлично

46 - Начало на втората част!

45 - Край на първото полувреме!

45 - Работов със силен изстрел от над 30 метра, но топката лети встрани

41 - ГООООЛ за Славия! Ради Кирилов проби по невероятен начин отляво, финтира на аут линията противник и пусна към Карабельов, който прати топката в мрежата на гостите!

17 - Aлександър Тонев с голям пропуск, след като Славия сгреши сериозно и му подари топката фронтално срещу вратата си. Нападателят обаче не уцели целта!

12 - Гамаков с удар от пряк-свободен, но топката минава над целта!

9 - Мачът започва активно, като и двата отбора показват офанзива игра.

1 - Начало на мача!

Източник: Novsport

Последни новини