Екзотика: Крумовград ще играе контрола с нигерийски тим

Екзотика: Крумовград ще играе контрола с нигерийски тим

Topsport.bg

28-06-2022, 20:47

Абсолютният новак в професионалния футбол Крумовград ще изиграе още четири контролни срещи до началото на първенството във Втора лига, един от които с нигерийски тим, съобщиха от клуба за БТА. Крумовградчани започват своята трета подготвителна седмица и вече трети ден са на лагер в Банско. До момента "жълто-сините" от Източните Родопи изиграха само една проверка - поражение с 2:3 от дубъла на Лудогорец.

Идния четвъртък е тяхната втора контрола срещу Академия Пандев. В неделя пък ще се състои вероятно и първата междуконтинентална контрола в историята на футбола в Крумовград. Новаците ще играят с нигерийския Мавлон, който също пристига на подготовка в Банско. Докрая остават проверките с втория отбор на ФК ЦСКА 1948 (6 юли) и със Септември (Симитли) на 8 юли.

"Много съм доволен от работата ни до момента. Отборът има потенциал. Изграждаме една много стабилна група - сплав между млади и опитни футболисти. Доволен съм и от първата контрола с Лудогорец II. През първото полувреме водехме с 2:0, играхме много подредено и дисциплинирано. През второто полувреме с многото смени организацията се наруши, но аз съм доволен, защото не се целим в резултати по време на подготовката", каза старши треньорът на крумовградчани Акис Вавалис.

По отношение на селекцията, той обясни, че тимът е почти окомплектован, като се търсят хора на една или максимум две позиции.

Източник: Topsport.bg

Последни новини