Елитон: Живеех с 5 евро на ден, България е добро място за развитие

Елитон: Живеех с 5 евро на ден, България е добро място за развитие

Topsport.bg

14-10-2022, 18:29

Защитникът на ФК ЦСКА 1948 - Елитон даде интервю за клубната телевизия. Бразилецът не скри колко бедно е живял, но сега се наслаждава на играта и разкри от какво е впечатлен в София."Мечтата ми беше да стана футболист, на баща ми също. Като малък разполагах с по около пет евро на ден, а майка ми работеше безспирно, за да мога да си плащам таксите за тренировки. На нея дължа много.

Когато бях дете, не гледах много футбол. Исках само да играя. Тогава нямах идол, но сега най-много ми харесва централният защитник на Ливърпул - Върджил ван Дайк.

В Бразилия най-много харесвам хората, които са дружелюбни, отворени и добронамерени. Не знаех нищо за България преди да получа офертата от ФК ЦСКА 1948. Говорих с мои познати, които са играли тук и те ми казаха, че страната е добра за развитие и живеене. Не съм пробвал все още българската кухня, но в родината ми най-много обичам да ям фейжоада.

Нямам много време за разходки в София, но съм впечатлен от красотата на храм-паметник "Свети Александър Невски".

В отбора най-много ми харесва, че организацията и тренировките са на много високо ниво. В сравнение с предишните ми отбори тук се чувствам много по-добре и съм щастлив", разказа 26-годишният Елитон.

Източник: Topsport.bg

Последни новини