Емил Гъргоров: Не планирам да ставам футболен треньор

Емил Гъргоров: Не планирам да ставам футболен треньор

Topsport.bg

27-12-2021, 08:22

Емил Гъргоров безусловно е най-титулуваният играч, който се подвизаваше през тази година в софийските "А" окръжни групи. Макар и вече на 40, Бадема продължава да бродира в халфовата линия на Витоша Бистрица. След отказването на "Бистришките тигри" от участие във Втора лига през есента на 2020-а, дребничкият плеймейкър се принуди да "учи на футбол" аматьорите в А ОФГ Юг през пролетта.

За новия сезон Витоша се изкачи с едно стъпало нагоре в йерархията и така Гъргоров играеше заедно с младата гвардия на треньора Николай Христозов. Тимът ще зимува на третата позиция в Югозападната Трета лига.

"Имаме много талантливи момчета, вземете от тях интервю", започна разговора си с "Тема Спорт" Бадема и поясни, че предпочита да стои встрани от медийните прожектори.

"Поиграх в окръжната група, докато Бистрица нямаше мъжки състав през пролетния дял. Сега пък получих неприятна контузия на мускула и се наложи след 5-6 кръга да почивам два месеца, но възрастта вече си казва думата и ще видим колко време още ще остана на терена. В края на полусезона поне се завърнах в игра и влизах като резерва за по 10-20 минути в последните срещи от В група", допълни петкратният шампион на България.

"Не гледах дербито между ЦСКА и Лудогорец на "Армията", но после видях репортажа и ще потвърдя всеобщото мнение, че червените бяха по-добрият тим."

Емил Гъргоров признава, че все още не е решил кога точно ще окачи бутонките на пирона.

"Божа работа! Мога обаче да кажа, че не планирам да ставам треньор - ще помагам на Бистрица на терена и дано малките попиват, колкото могат. Дали се замислям за деца - определено да, но подобно нещо ще се случи, когато му дойде времето", завърши с усмивка бившият халф на Локо Сф, ЦСКА, Страсбург, Университатя Крайова и Лудогорец.

Източник: Topsport.bg

Последни новини