Емо Спасов: Славиша не е виновен, стига сме ги сменяли

Емо Спасов: Славиша не е виновен, стига сме ги сменяли

Novsport

30-03-2021, 10:31

Бившият футболист на Левски Емил Спасов говори пред "Тема Спорт" за продажбата на Найджъл Робърта и желанието на Славиша Стоянович да напусне сините.

Той коментира представянето на националния отбор срещу Италия и изненадващата смяна на Бруно Акрапович с Любослав Пенев начело на ЦСКА.

Г-н Спасов, как видяхте представянето на България срещу Италия в световните квалификации? Каква разлика имаше от представянето срещу Швейцария?

- Определено във втория мач представянето на България беше много по-добро. Стояха добре организирани на терена, а също видях и една мобилизация във футболистите. Имаше голямо себераздаване. Стояха много добре срещу силен отбор, какъвто е този на Италия. България имаше няколко възможности и малко не ни достигна да отбележим и накрая класата си каза думата. Макар че и съдията допринесе за това с измислената дузпа, която даде в края на първото полувреме. За съжаление е така с големите отбори, но в началото на мача имаше нарушение срещу Киеза, което можеше да бъде отсъдено за дузпа.

А при Левски как са нещата? Незаслужено ли тимът отпадна от Славия за купата?

- Незаслужено е силно казано. Нека да не забравяме, че Славия водеше в резултата, а Левски изравни с великолепен гол на юношата Марин Петков. Но тогава се допуснаха нови грешки в защитата на сините, които позволиха на белите в последните минути да отбележат втори гол и да спечелят мача. Прави ми впечатление непостоянството в отбора. Не мога да кажа на какво се дължи това. Много футболисти се сменят. Мисля, че това е ключът за представянето на отбора. Няма как да сменяш във всеки мач по 5-6 играчи и да вървиш напред. Сигурно има и оправдателни причини за това, но няколко пъти казах, че има футболисти, които нямат място в Левски. Най-вече някои от чужденците. Един от тях е Насиру Мохамед. Не знам по какво стечение на обстоятелствата той все още е в отбора. За сетен път го казвам, че това не е приемливо и е недопустимо, при положение че в тима има млади футболисти, които се представят много добре и набират скорост. Загубиха контролата с Локомотив София, която не е от толкова голямо значение, но негативите се трупат по самочувствието на футболистите.

Славиша Стоянович бе на път да напусне Левски. Бихте ли се съгласили с такова решение?

- Не мисля, че беше редно Славиша Стоянович да напуска. Той не е виновен за състоянието на отбора. Не е нормално да се сменят толкова много треньори през няколко месеца. Не беше правилно неговото решение. Ситуацията в клуба не е приятна и си има причини за това. Не мисля, че някой ще направи чудо в момента. Сега трябва постепенно отборът да заиграе добре.

Правилна ли беше продажбата на Найджъл Робърта в САЩ?

- Да, това нещо щеше рано или късно да дойде. Правилният момент беше, защото Робърта се намираше във форма. Беше най-добрият футболист на Левски и мисля, че беше правилно продаден. Настъпи точният момент и няма как да се задържи такъв футболист. Сините трудно ще се класират за Лига Европа през този сезон. Според мен и не трябва да бъдат там, защото в момента нямат избистрен състав. Трудно ще има добро представяне. Трябва да се подобри още състоянието на клуба и виждам, че се правят стъпки в тази посока.

Как ще коментирате смяната на Бурно Акрапович в ЦСКА с Любослав Пенев?

- Нямам обяснение за нея. Макар че Бруно загуби важен двубой с Лудогорец. Очакваше се, че ЦСКА ще победи и обърне първенството. Прочетох, че е имал и проблеми с някои футболисти. Изненадваща е тази новина. Но за мен мястото на Любо Пенев е в ЦСКА. Той се доказа като футболист и сега го прави като треньор. Виждаме как играе Царско село и напълно логично е той ца се завърне в ЦСКА.

Източник: Novsport

Последни новини