Ето такъв отбор преклони глава пред ЦСКА

Ето такъв отбор преклони глава пред ЦСКА

Topsport.bg

16-08-2021, 13:23

ЦСКА отстрани за втори път силния отбор на Осиек. След жребия много специалисти се изказаха, че този път ще е много по-трудно за "червените", защото хърватите са по-силни от 2019-а година. ЦСКА игра блестящо и стигна до категорична победа с 4:2 над Осиек в София. След 1:1 в реванша "армейците" са на две крачки от ново участие в групова фаза на евротурнирите.

Вече многократно стана въпрос, че Осиек е богат клуб, с 20 милиона евро годишен бюджет. Клуб, който строи стадион за десетки милиони и може да си позволи да купи футболист за 2.5 милиона евро, както направи през това лято. Отделно "синьо-белите" се радват на силна подкрепа от трибуните, имат верни фенове, които правят атмосферата на стадион "Градски врът" уникална.

Има още нещо, което заслужава внимание. Щабът на Осиек е съставен от 20 (!!!) души. Без треньора Ненад Билица. Той има двама помощници - Рене Помс и Нино Буле. Треньор на вратарите е Силве Кавлина, а анализатор - Ясмин Османович. Цели трима са кондиционните специалисти, а главен мениджър е Нрвойе Баришич. Дълги години пресаташе е Марио Михич, а лекарите в отбора са четирима. Толкова са и физиотерапевтите. Още нещо любопитно - Осиек има трима домакини. Това са Ивица Винчек, Горан Винчек и Зоран Страняк.

Ето такъв отбор преклони глава пред ЦСКА, колкото и някои сега да опитват да омаловажат успеха на "армейците".

Източник: Topsport.bg

Последни новини