Ето този Тодор Неделев очаквахме!

Ето този Тодор Неделев очаквахме!

Topsport.bg

13-10-2021, 12:57

Победата над Северна Ирландия в световните квалификациите остана на заден план с оглед бурните събития около избора за нов президент на БФС.

Рядко ни се случва и поради този факт трябва да се гордеем, когато постигаме обрат срещу селекция, която е по-напред от нашата в световната ранглиста.

Срамът от поражението във Вилнюс едва ли ще се отмие скоро, но "лъвовете" поне показаха, че могат. Поводи за оптимизъм особено дава силното второ полувреме срещу северноирландците, които макар и изградени от играчи подвизаващи се по долните дивизии на английската футболна система, бяха достатъчно корав опонент.

В предишния си коментар за националния тим, подложих на критика Тодор Неделев и Димитър Илиев. Едва ли някой може да отрече, че звездите на пловдивските Ботев и Локо бяха сред големите длъжници за загубата с 1:3 от Литва.

Радвам се, че вчера първият от тях категорично запуши моята уста с чудесното си представяне. Ето този Тодор Неделев очаквахме! Индивидуалните му проблясъци се оказаха напълно достатъчни за ценния успех, който временно ни изкачи и до третото място в група С. А Тошко даде заявка да бъде лидерът, за когото в националния тим си мечтаем от години.

Очакванията към него, Митко Илиев и Кирил Десподов винаги ще бъдат големи. Поради този факт силно ще ги любим и мразим. Без да се обиждат другите футболисти, но това са новите "три коня", които трябва да дърпат България напред. Класата им по терените на efbet Лига е категорична, хубаво ще бъде тя да се превърне в константна по време и на тежките национални съревнования.

Ако се върнем към представянето на Неделев от снощи, пловдивчанинът защити отвсякъде получения митичен №8. Самочувствие, прецизност и класа в решителните мигове. Големият проблем при него обаче си остава липсата на постоянство.

Сякаш Тошко е олицетворение и на целия български тим. Притежава необходимия набор качества, но рядко ги показва, има самочувствие, но в определени моменти.

Отстрани ли Ясен Петров тези резки амплитуди в представянето на всички "лъвовете", предстоящите битки в Лига на нациите и квалификациите за Евро 2024, могат да са далеч по-позитивни. Личи си все пак, че има някаква основа, върху която може да се надгражда.

А до следващия цикъл от важни международни срещи, ще се черпим от магията на Неделев по терените на efbet Лига. Но и леко ще съжаляваме, защото кариерата на този толкова качествен футболист, така и не се разви по възможно най-добрия начин.

Източник: Topsport.bg