Етър гони трети успех за сезона срещу Локо Пд днес

Етър гони трети успех за сезона срещу Локо Пд днес

Novsport

05-10-2019, 08:40

Националният селекционер Красимир Балъков ще присъства и на днешния мач на Етър с Локомотив Пловдив на "Ивайло". Двубоят е с начален час 17:30. В отборите има 2-ма настоящи избраници на Балъков.

Представител на Етър отново е вратарят Христо Иванов, а на смърфовете - крилото Бирсент Карагарен. За фланговия нападател от Асеновград това е дебютна повиквателна. Само за 12 мача от лятото насам Карагарен вече изравни най-големия брой голове, които е вкарвал в един сезон - 6.

Двама от контузените играчи на Етър се завръщат в групата за мача с Локо Пд. На пейката ще седнат бранителят Яни Пехливанов и халфът Румен Руменов. Те може да се включат в хода на срещата, тъй като все още не са в оптимално състояние.

Пехливанов не е бил на терена от 23 септември, когато Етър победи Витоша с 1:0 у дома именно с негов гол. Тогава той записа 90 минути и беше в серия от 4 срещи като титуляр.

Руменов също не е играл от двубоя с Витоша. В срещата беше заменен още на полувремето. Халфът има 10 участия този сезон. Той е твърд титуляр, откакто Етър го привлече през лятото на 2017 г., и вече натрупа 73 шампионатни участия и 4 гола.

За срещата днес заради контузии със сигурност горят Даниел Младенов, Никола Колев и Флорент Боджадж. Атаката отново ще бъде водена от Ивайло Димитров, подпомаган от Милчо Ангелов, Крис Гади и Светослав Ковачев.

Етър има само 2 успеха от началото на сезона - с 2:1 над Берое и 1:0 над Витоша у дома. В същото време тимът натрупа 9 срещи без победа в гостувания. В последните 2 мача виолетовите паднаха с 1:2 от втородивизионния Ботев Гълъбово за купата и от Арда за първенството.

Треньорът на Локо Пд Бруно Акрапович пък се изказа доста ласкаво за Етър. Босненският специалист говори за "Тема спорт" преди срещата днес:

"Радващото е, че всички играчи са здрави и са на линия. Извън групата останаха Абдулахи и Уирис Густаво. Двете поредни загуби на Етър по никакъв начин не ме подвеждат. Отборът няма загуба у дома този сезон, това казва всичко. Имат качество, но нямат резултати. Но Етър е много опасен отбор и има своите силни страни. Мястото му в класирането не е реалистично и не отговаря на нивото му. Сигурен съм, че Етър ще се придвижи по-напред в хода на сезона. Разбирам техните проблеми, дори един важен играч да ти липсва, става осезаемо по-трудно", каза Акрапович.

Локо е в серия от 4 успеха, в които вкара по 3 гола - 3:2 над Царско село, 3:0 над Берое, 3:0 над Балкан Ботевград за купата и 3:2 над Витоша. 

"Ще опитаме да играем по нашия начин. Но треньорът на Етър е добър и е способен да намери решение как да ни спре. Дано продължим с многото голове, но няма да е лесно, защото опонентът разполага с добри защитници", допълни Акрапович.

Източник: Novsport

Последни новини