Етър и Манчестър Ю правят празник под Царевец на 11-и

Етър и Манчестър Ю правят празник под Царевец на 11-и

Novsport

04-10-2019, 10:48

Празник за футбола са амбицирани да направят с предстоящия мач помежду си ветераните на Етър и Манчестър Юнайтед. Двубоят е на 11 октомври на стадион „Ивайло" и в него ще вземат участие някои от легендите на двата клуба.

За „червените дяволи" идват Пий Мартин, Девид Мей, Ник Кълкин, Сами Макилрой, Дани Уебър, а за „виолетовите" се събира почти целият шампионски тим: Николай Донев, Бончо Генчев, Илиян Киряков, Цанко Цветанов, Сашо Христов, Игор Кислов, Георги Георгиев, Миро Байчев, както и Вальо Игнатов, Лъхчиев, Данков и др. Треньори на шампионския тим отново ще са Георги Василев и Стоян Петров. 

Балъкови Чакъров няма да могат да участват, тъй като са с националния отбор в Черна гора. В 3-ата минута на мача пък ще бъде почетена паметта на Трифон Иванов.

Димитър Бербатов е бил поканен да облече отново екипа на Юнайтед, но същия ден ще участва на подобен мач в Барселона. Все пак ще има представители на неговата фондация.

Спортният министър Красен Кралев ще присъства на мача, съобщи един от организаторите - Емил Йорданов, шеф на фенклуба на Юнайтед. Поканени са куп известни имена, но още се чака официалното им потвърждение.

Освен българската публика ще има и солидна английска агитка.

Гостите пристигат на 10 октомври и следобед ще дадат пресконференция на стадион „Ивайло". После ще гостуват и в Клуб 7, където могат да се срещнат със своите фенове. На 11 октомври стадион „Ивайло" отваря входовете в 17 ч. Шоуто започва с мини турнир между деца от футболни школи от цяла България.

Самият мач започва в 19:30 ч. като преди него „Пеещи камбанки" ще изпълнят химните на двата отбора. Двете полувремена ще са по 35 минути, а на почивката ще има изпълнения на „Ун Бесо". При равенство публиката ще види и дузпи. Цените на билетите са 15 лв. Те се продават в OMV, Туристическия център и в Eventim. Входът за деца е безплатен.

„Играл съм срещу Манчестър Ю, когато в тима - бяха имена като Гигс, Кантона, Шмайхел, Инс, Канчелскис... Бихме ги с 2:1, като подадох за първия гол, а в края на мача след мой удар Шмайхел изби топката в гредата. В Англия не отиваш на мач, а на празник. Вярвам, че ще бъде празник и на 11 октомври и ще дойдат много хора", заяви Бончо Генчев.

Източник: Novsport

Последни новини