Етър отписва мача с Арда, панамецът дойде

Етър отписва мача с Арда, панамецът дойде

Novsport

02-03-2021, 07:29

Старши треньорът на Етър (Велико Търново) Александър Томаш ще даде почивка на повечето от основните си футболисти в днешния мач за Купата на България срещу Арда, разкри "Тема Спорт".

Специалистът е наясно, че отборът му няма нужния потенциал, за да се бори на два фронта и поради тази причина е готов да жертва всичко в името на основната цел, а именно запазване на мястото в елита.

"Нашите приоритети са свързани с първенството. Предстоят ни много тежки мачове в шампионата и не мога да рискувам контузии и наказания. Именно поради тази причина срещу Арда ще дам шанс на футболистите, които до момента получават по-рядко такъв. Това не означава, че няма да изисквам най-доброто от тях. Те са играчи на Етър и трябва да дадат максимума от себе си. Хубаво е, че с този мач ще им помогнем да влязат в игрови ритъм и ще съм по-спокоен, когато им гласувам доверие в шампионатен мач", заяви Александър Томаш.

Той няма да може да разчита на контузения Даниел Младенов, както и на наказания Здравко Илиев.

Вчера към Етър се присъедини и панамският футболист Ромиш Ивей Натанаел, който пристигна в България по-рано през деня, а следобед взе участие и в тренировката на тима. Ромиш е офанзивен играч, който може да се подвизава и по двете крила на атаката.

Арда пък идва на "Ивайло" след загуба от Славия в последния кръг. Наставникът на кърджалийци Николай Киров ще направи известни рокади по състава.

През този сезон двата тима вече играха веднъж в Търново за първенство, като сините в ролята на фаворит стигнаха само до 0:0 през ноември.

Наравно - 1:1 завърши и предишният двубой между двата тима на "Ивайло" през пролетта на миналата година.

Бразилецът Жуниньо няма да бъде рискуван заради контузията си, а шанс пак ще получи Тонислав Йорданов, който доскоро водеше атаката на Етър като преотстъпен от ЦСКА.

Източник: Novsport

Последни новини