Етър падна от третодивизионен отбор в треньорския дебют на Бербатов

Етър падна от третодивизионен отбор в треньорския дебют на Бербатов

Novsport

26-01-2021, 17:32

Последният в Първа лига Етър (Велико Търново) отстъпи пред третодивизионния Загорец (Нова Загора) с 1:3 в контролна среща, която премина при много студено време и постоянен вятър в Мъглиж.

Поражението е второ за тима в три мача през тази зима, а и дойде в първия двубой, в който Димитър Бербатов е част от треньорския екип на "болярите". 

Етър владееше повече топката, но и аматьорите от Загорец не стояха пред своята врата. В 30-ата минута Александър Хардалов проби по дясното крило и центрира.

Във вратарското поле Пламен Иванов посрещна топката от въздуха и вкара под гредата на вратаря Анатоли Господинов.

Етърци реагираха мигновено и пренесоха събитията пред вратата на ветерана Евгени Караманов. Но играчите на Загорец дружно се браниха. Все пак резултатът беше изравнен в последната минута на първата част благодарение на автогола на Добромир Димитров, който с глава прехвърли собствения си вратар след центриране от ляво.

През второто полувреме старши треньорът на "виолетовите" Александър Томаш направи доста смени. Но в 51-ата минута Загорец отново излезе напред в резултата, като този път се разписа Явор Иванов с глава. Той засече центриране от ляво от свободен удар.

В 59-ата минута намиращият се на второто място в Югоизточната Трета лига отбор вкара трети гол, този път чрез Димитър Видев. Етърци сбъркаха при изнасянето на топката в центъра и тя отиде у Видев, който излезе сам срещу вратаря и технично я прати в мрежата – 1:3.

До края на мача "виолетовите" имаха повече положения, но не успяха да ги реализират.

Източник: Novsport

Последни новини