Етър писа тройка на дубъла на Ботев (Пловдив) и си върна второто място

Етър писа тройка на дубъла на Ботев (Пловдив) и си върна второто място

Topsport.bg

06-11-2022, 17:48

Етър се развихри в последния си домакински мач за полусезона и отнесе втория тим на Ботев (Пловдив) с 3:0. Успехът върна "болярите" второто място във временното класиране. Това бе и най-голямата победа за етърци на стадион "Ивайло" в първенството.

Първата ситуация бе за гостите - в 8-ата минута Бисер Бонев с далечен удар нацели десния стълб. Малко след това Дани Младенов стреля от фаул, но ударът му не затрудни вратаря Панев. Етърци атакуваха често, като на два пъти Моран можеше сам да завърши атаките, но предпочете подавания пред вратата. В 31-ата минута Николай Янков отляво центрира към Моран, но ударът му с глава бе уловен от вратаря. Гостите предимно се бранеха, като напред разчитаха основно на бързия Траоре.

В 36-ата минута Димитър Балинов влезе грубо в краката на Олег Димитров и реферът му показа червен картон. "Етър" реши мача с два гола в края на първото и началото на второто полувреме, като и двата бяха дело с глава на бранители. В 44-ата минута Янков центрира отдясно, Георги Александров с глава върна топката към Мариян Иванов, който също с глава я прати в мрежата - 1:0.

Източник: Topsport.bg

Последни новини