Етър победи Монтана и се изравни с Хебър на върха на Втора лига

Етър победи Монтана и се изравни с Хебър на върха на Втора лига

Topsport.bg

26-09-2021, 21:58

Етър продължи "виолетовата" приказка в челото на втория ешелон. Играчите на Веселин Великов взеха поредна победа - този път с 2:0 при гостуването си на Монтана. Това изравни тима на първото място заедно с Хебър с по 25 точки, с по-добра голова разлика, но по-лоши директни показатели. Продължава и уникалната серия не само без загуба, но и без допуснат гол - вече близо 700 минути за първенството и купата.

Вратарят Анатоли Господинов започна на стадион "Огоста" като титуляр, въпреки травмата в ръката, Яни Пехливанов също бе в основния състав, а Ромеш Ивей бе оставен като резерва. Първото полувреме бе равностойно с игра предимно в центъра, като двата тима рядко застрашаваха противниковите врати. Пролича умората у етърци след тежките 120 минути срещу "Ботев" (Пд) за купата.

Най-доброто положение за домакините бе още в 5-ата минута, когато се наложи Господинов да се намесва и да вади топката в корнер. Малко след това възможност имаше и пред Ловре Кнежевич, но ударът му от 15 метра бе уловен. Етърци изпълниха няkолко корнера, но почивката дойде при нулево равенство.

Влизането на Ромеш Ивей в началото на втората част сериозни съживи играта. "Етър" изригна в 63-ата минута - след центриране отляво Ради Апостолов прехвърли вратаря и в мелето Дани Младенов довкара топката в мрежата за 0:1. Голът шокира домакините и те така и не можаха да намерят правилния начин за противодействие. В 78-ата минута Ромеш Ивей отдясно намери в пеналта Николас Фемия, който обаче не успя да нанесе силен удар.

"Болярите" подпечатаха победата си с второ попадение в 84-ата минута след грешка в отбраната на Монтана - върната към вратаря топка бе пресечена от Христо Димитров, който се разписа за крайното 0:2.

Източник: Topsport.bg

Последни новини