Етър поръча копие на шампионските екипи за юбилейния мач

Етър поръча копие на шампионските екипи за юбилейния мач

Topsport.bg

07-06-2021, 14:01

С футболен празник ще отбележи Етър З0-ата годишнина от шампионската титла на "виолетовите" на 9 юни от 18:30 ч. шампионският тим ще посрещне ветераните на Берое. Проявата е под патронажа на кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов.

Мачът е кулминацията от куп прояви в чест на юбилея в празничния ден. Те ще започнат с традиционната фен зона за привържениците с музика, храна и напитки, която ще продължи от 15:00 до 23:00 ч. По същото време ще отвори и фен магазинът. Специални паметни шалчета за юбилея ще бъдат там в продажба за феновете, както и книгите "Трифон Иванов - Железния: Биография на една вечна легенда" и "Те играха за Етър, а също и юбилейният вестник на Ангел Ганцаров "Виолетови шампиони". От 15:30 ч. в залата за пресконференции на стадиона ще има две прожекции на филма "Виолетови шампиони".

Празненствата на стадион "Ивайло" стартират от 18:00 ч., като входът ще бъде свободен за всички зрители. Тържественото шествие и представяне на отборите от Детско-юношеската школа на Етър на пистата до терена под аплодисментите на публиката е символ на приемствеността във великотърновския футбол.

Шампионите от "Етър" ще излязат в 18:10 ч., като всеки един от футболистите ще бъде подобаващо представен. Една от кулминациите ще бъде оригиналната шампионска купа на Етър! Тя пристига на стадион "Ивайло" специално за празника - за първи път от 1991 г. насам феновете ще я видят, а шампионите отново ще могат да я вдигнат в ръцете си, така както го сториха пред точно 30 години! Досега в клубната витрина бе само реплика на купата, която бе направена преди няколко години със средства, събрани от феновете.

После предстои и тържествена част, в която възпоменателни плакети ще получат всички участници в мача Етър - Берое (ветерани). Самата среща стартира от 18:40 ч., като "виолетовите" легенди ще бъдат водени от треньорския тандем Георги Василев и Стоян Петров. Те ще играят в две полувремена по 20 минути, а при евентуално равенство ще има и дузпи.

Друга от изненадите е екипът, с който ще излязат за мача футболистите на Етър. Той бе направен специално за юбилея и е пълно копие на шампионския екип, с тогавашната емблема на клуба, като единствената разлика е, че на гърдите има изписано "Шампиони-91". В почивката на мача пред централния сектор ще бъдат представени и книгите "Трифон Иванов - Железния: Биография на една вечна легенда" и "Те играха за "Етър" и юбилейния вестник "Виолетови шампиони", с които всеки може да се сдобие на място.

За участниците в мача, разбира се, е предвидено и "трето полувреме", в което вечерта ще могат да се върнат към спомените си за славните шампионски времена.

Източник: Topsport.bg

Последни новини