Етър приключи есенния полусезон с равенство

Етър приключи есенния полусезон с равенство

Topsport.bg

11-11-2022, 18:24

Етър приключи есенния полусезон с равенство 1:1 като гост на Литекс (Ловеч). "Виолетовите", които 60 минути играха с човек по-малко, отстъпваха с 1:0 на стадион "Георги Бенковски" в Тетевен, но в 92-ата минута Алехандро с глава донесе точката.

Мачът започна с 40 минути закъснение, като дори бе на път да бъде отложен. Два часа преди началото му стана тежка катастрофа край Голец (малко преди Микре) и пътят бе затворен. Автобусите и на двата отбора се оказаха в задръстването и 10-километровата колона от автомобили, както и делегатът и съдийският наблюдател, които пътуваха от Варна. Съдиите пък вече бяха в Тетевен и прецениха, че ако до 15.15 ч. отборите дойдат, мачът ще се играе. Време за повече изчакване нямаше, тъй като стадионът няма осветление. В крайна сметка отборите пристигнаха и двубоят започна в 15:10 ч.

Играта през първата част бе предимно в центъра, а положенията пред двете врати бяха малко. В 14-ата минута Янков центрира от фаул, но Дани Младенов не можа да засече добре топката. Домакините отговориха с хубава атака чак в 30-ата минута, но ударът им мина над гредата.

Минута по-късно Етър остана в намален състав. Николай Янков, който вече имаше жълт картон за фаул в центъра, направи повторно нарушение и видя червения цвят. В 39-ата минута "виолетовите" можеха да открият, но вместо това получиха гол. Топката стигна до Живко Петков, който от 4-5 метра нацели гредата, последва бърза контра на "Литекс", която завърши с гол за 1:0.

Етърци опитаха натиск след почивката, докато домакините разчитаха основно на контри. В 70-ата минута Христо Митев отправи удар с левия крак, но топката мина на сантиметри над гредата, а до края въпреки атаките изравнителен гол не падаше. Това се случи във втората минута на добавеното време, когато Дани Младенов центрира и най-ниският на терена Алехандро с глава прати топката в мрежата за крайното 1:1.

Източник: Topsport.bg

Последни новини