Етър срещу Царско село - единственият двубой с интрига от втората осмица

Етър срещу Царско село - единственият двубой с интрига от втората осмица

Novsport

22-06-2020, 07:22

 Етър приема днес Царско село в единствения мач със значение във втората осмица. След разпределението на отборите в група А и в група Б се оказа, че интрига има единствено за това кой ще е втори и кой трети измежду болярите и Царете. Виолетовите имат 2 точки аванс пред столичани, като след мача помежду им ще остават още само два в групата. Реално това е единственият смислен двубой в плейофите във втората осмица. В група А е ясно, че Черно море е първи и че Витоша Бистрица изпада. В другия поток Ботев Пд и Арда трябва да определят кой ще е първи и кой втори или, казано по друг начин, кой ще срещне Черно море на полуфинала за седмото място. Дунав и Ботев Враца ще водят битка за оцеляване, а след днешния мач на "Ивайло" до голяма степен ще стане ясно кой ще им прави компания в новата група с три тима - Царско село или Етър.

И двата тима записаха победи в последните си мачове. Възпитаниците на Любослав Пенев излъгаха коравия Ботев във Враца, а болярите надиграха с 5:3 Дунав Русе у дома.

Поглеждайки последните мачове помежду им, съперниците ще трябва да излязат от Студио X. Двете срещи в редовния сезон завършиха без победител -1:1 и 2:2, като виолетовите имат предимство, тъй като вкараха повече голове на чужд терен. Наравно - 0:0, завърши и двубоят им във Втора лига през май 2017-а. Така серията от ремита е от 3 срещи.

През седмицата Царете се подсилиха с двама играчи - Емануил Манев и Божидар Васев, но няма да може да ги използват.

"Мачът с Царско село може да ни даде добро предимство за оставащите двубои, въпреки че няма да реши нещата докрай. Една победа до голяма степен би ни дала самочувствието да гледаме по-оптимистично", заяви старши треньорът на болярите Петко Петков. Той няма да може да разчита на наказания Георги Купенов.

"Мислим мач за мач. Накрая ще видим къде ще завършим. Гоним победата във всяка среща", добави Любо Пенев.

Източник: Novsport

Последни новини