Жеков: И през 1968 г. имахме очаквания, но стана 2:7

Жеков: И през 1968 г. имахме очаквания, но стана 2:7

Novsport

16-12-2020, 10:21

“Много ми се иска да видя една тренировка на ЦСКА, но не ме пускат. Викат ме само за РСR тестовете, за да мога да ходя поне на някой мач. Шест пъти ме проверяваха. Луда работа. А стоим всеки сам.”

Това каза голмайстор номер 1 на България за всички времена - Петър Жеков.

„Левски си е Левски и никой не бива да си прави илюзии. През 1968 година и ние бяхме много уверени. 10 поредни победи и какво се случи - 2:7! Преди този мач А е едно, а по време на дербито - съвсем друго. Няма значение кой е бил по-силен и има по-добри резултати преди това. Всеки излиза с мисълта да го спечели. И сега ще бъде така. Не важно също и кои ще играят. Мисля, че избързаха да дадат капитанската лента на Антов. За тези неща трябва време и стаж, нали така“, продължи Жеков.

„Според мен ЦСКА трябва да играе с двама в атака. Едно крило и едно фалшиво, което да влиза в средата зад двамата нападатели. Ахмедов е бърз и има рязък старт. Може да играе до Али Соу. Очаква оспорван мач. И до край няма да се знае кой ще спечели”, смята Жеков.

„Треньорите едва ли ще променят нещо. Единственото предимство на този на ЦСКА е, че в последните две години е бил в България. Следял е и двата гранда. Този на Левски също бе у нас. Колко играчи обаче са останали от онова време на „Армията” и на „Герена”? Сигурно един-двама. Важно е какво ще измислят тъмнокожите ни нападатели. От другите няма какво да се очаква. Много станаха чужденците, но това е. Нормално е да се търсят и треньори отвън. Нашите какво направиха? Раздадоха дипломи на кой ли не. Бармани, сервитьори. От моят курс за лиценз „ПРО” само аз си водех записки. После 40 души преписваха от мен, но ги хванаха. Е, това е. Ако хвана аз да ги изпитвам? Един няма да мине. Едно време бе и по-лесно на футболист като мен. Никодимов и Якимов ми казваха: „Жека, стой отпред. Не се връщай. Ние ще свършим другата работа”. И аз ги слушах и вкарвах. Сега обаче е съвсем друго. Много работа имат треньорите за вършене. Много повече неща се изискват от тях. Лошо за националния отбор. Не знам дали до края на този век ще се класираме за нещо. Не виждам как. Събрали са се футболисти, които на топката викат таралеж. Все говорят и никой не могат да бият. Не ги и гледам”, завърши Вълшебния стрелец.

Източник: Novsport

Последни новини