Живко Желев: Най-силна беше тактическата дисциплина, която футболистите спазваха

Живко Желев: Най-силна беше тактическата дисциплина, която футболистите спазваха

Topsport.bg

11-11-2022, 17:14

Наставникът на Янтра (Габрово) Живко Желев даде мнението си след победата на своя тим над Миньор (Перник). Габровският тим се наложи с 1:0 и прекъсна негативната си серия без успех.

"Най-силна беше тактическата дисциплина, която футболистите спазваха. Изиграхме добре първото полувреме, имахме доста атаки, последният ни пас липсваше, но и с оглед на терена успяхме да вкараме. Второто полувреме се дръпнахме малко и разчитахме на бързите футболисти. Като цяло бяхме организирани и успяхме да се справим по най-добрия начин.

Теренът е един от добрите, аз, откакто съм дошъл, се налага нещо да напасвам и променям. За този мач двама от основните ни футболисти бяха наказани. Всичко е добре, когато свършва добре. Нашата роля на треньорите е да изстискаме максимално от футболистите.

Всички получават шансове, тази победа ни липсваше в последните мачове. Малко незаслужено загубихме от Ботев, после ни избяга победата с Витоша, страхотни пропуски имахме, точицата ни се измъкна и срещу Своге. В Симитли Беласица ни вкара в края и тези неща започват да тежат и с липсата на основни футболисти тази победа е много ценна.

Не мисля, че някъде в България има лесно. Сега тепърва трябва да се прави план за подготовка, да се привлекат нови футболисти. Почти на всеки пост сме го планували да имаме по двама нови. Имаме две контроли с Берое и Етър и вече на третата седмица ще имаме яснота за подготовката.

В този мач по-голямата част от идеите ми бяха възприети. Всеки треньор си има свои възгледи, предпочитам атаките да се изграждат, да сме доминиращи, да държим съперника дълбоко в тяхната половина. За това нещо трябват много тренировки и футболистите да си повярват, иначе всичко отива по дяволите", заяви Желев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини